Pocetna Ekonomija Zdravković: Ponikve – umesto aerodroma, turistički kompleks?

Zdravković: Ponikve – umesto aerodroma, turistički kompleks?

2134
3
Podelite

Direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković, izjavio je nedavno za Sputnjik, da još uvek traje definisanje strateške pozicije aerodroma Ponikve, zbog blizine postojećeg međunarodnog aerodroma Morava i izgradnje auto-puta koji će Užice povezati sa Čačkom, odnosno Kraljevom. On kaže da se još uvek razmišlja da li je potrebno na tako maloj distanci imati dva aerodroma takve veličine ili je bolje iskoristiti kompleks aerodroma Ponikve u neke druge svrhe, pre svega turističke.

Zdravković podseća da ukupan kompleks ima više od 500 hektara i izuzetno je pogodan za razvoj turističke infrastrukture, ali bi mogao da ima i jedan manji aerodrome.Naveo je da Zapadna Srbija već dugo čeka otvaranje aerodroma Ponikve, jer je komercijalni rad nekada vojnog aerodroma šansa za razvoj turizma, ali i drugih grana privrede ovog kraja.

3 Komentari

  1. Hehehe, ostaje Uzice zadnja rupa u Srbiji, definitivno. Sme li neko da pita onoga zasto je lagao kada je na trgu u kampanji rekao da ce Ponikve biti ubrzo otvorene? Bila je to 2016. ili mozda i ranije? Ne moraju da budu otvorene, rupa smo pa rupa, deca nam nece ovde ziveti, nema problema, super za njih i za nas, samo sme li neko da ga pita, makar usput? Ali najvaznije je za uzicke politicare odavno bilo dokopati se pozicija u Beogradu i po neke nekretnine, uvaliti familiju na budzet do kraja zivota, otvoriti firmicu da radi javne radove i sl. Legitimno, naravno, a Uzicanima ne smeta i sve u redu.

  2. Kako neko normalan može da zatvori tj. NE OTVORI aerodrom Ponikve sa tolikim turističkim potencijalom???
    Tu je Zlatibor, Tara, Mokra gora… Onda, putnički potencijal iz zapadne Srbije, istočne Bosne, severne Crne Gore… Non-stop se grade hoteli visoke kategorije čija klijentela zahteva AVIO prevoz iz inostranstva.
    Da li je gospoda koja o tome odlučuje slepa da to realno sagleda ili to namerno rade? Tendenciozno zapostavljanje zlatiborskog okruga takođe potvrđuje neotvaranje fabrika čak više od 30 godina. Krajnje je vreme da neko realno sagleda činjenično stanje. Naši potomci će nas se stideti ako se nešto hitno ne preduzme!

  3. Onaj ko ostavlja Užice bez ovog aerodroma odriče se svega daljeg od Užica a to su Prijepolje, Brodarevo, Priboj, Bajina Bašta, ljubovija, Nova Varos, Sjenica… tj odricu se Zapadne srbije i svode je na Užice kome ce eto biti omoguceno da auto – putem brzo dodje do susednih gradova i aerodruma. BEZOBRAZLUK NAJBLAŽE REČENO TAKO DA se jednostavno mora pitati zasto glasate za vladajuce stranke.

Ostavite odgovor