Pocetna Društvo Svetosavske zahvalnice grada za doprinos obrazovanju

Svetosavske zahvalnice grada za doprinos obrazovanju

944
0
Podelite

Povodom školske slave Svetog Save članovi Gradskog veća prihvatili su predloge Pedagoškog saveta i kolektiva Predškolske ustanove i dodelili zahvalnice Gordani Petrović, vaspitačici u Predškolskoj ustanovi „Užice“, Snežani Nedeljković, profesorki istorije u Tehničkoj školi „Radoje Ljubičić“ i Zorici Jeremić, profesorki razredne nastave u OŠ „Nada Matić“ za njihov doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju i unapređenju obrazovno-vaspitnog rada.

Zahvalnice Grada Užica uručila je gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević u Tehničkoj školi „Radoje Ljubičić“. Na dodeli su Gordana Petrović, vaspitačica i Snežana Nedeljković, profesorka istorije izrazile veliku zahvalnost kolektivima u kojima rade i koji su ih predložili, kao i predstavnicima grada koji su im dodelili ove prestižne nagrade.

Dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica na obeležavanju Savindana poručila je prosvetnim radnicima i svim ostalim da su marljivost, posvećenost i rad na prvom mestu. Uz želje da najveći srpski prosvetitelj svima donese dobro zdravlje i da u narednim godinama proslava školske slave bude u drugačijim okolnostima.

-Životno delo Svetog Save zasnovano na mudrosti, duhovnosti, veri i časti treba da bude trajno opredeljenje svih nas-naglasila je gradonačelnica Raković Radivojević.

Svakome kome je svetosavlje deo životne lične filozofije, a prosvetni rad znači više od radnog mesta, nagrada ili zahvalnica sa imenom Svetog Save predstavlja nešto najlepše i najznačajnije što u životu može da se desi, rekla je Snežana Nedeljković, profesorka istorije Tehničke škole „Radoje Ljubičić“.

Ona je navela da -posebno mi je lično značajna ova nagrada jer je predlog za nju potekao iz kolektiva u kome radim 26 godina. Ovoj zahvalnici ne radujem se samo ja, nego svi oni koji su bili uz mene u toku realizacije svih aktivnosti zbog kojih sam i dobila ovu nagradu. Sve što sam radila na polju prosvetnog i humanitarnog rada bilo je uz podršku mojih kolega, minulih generacija učenika, moje porodice kao i članica Kola srpskih sestara koji su uvek bili uz mene u toku ovog rada-.

Nedeljković je dodala da je privilegija raditi posao sa ljubavlju i rezultat je upravo ova zahvalnica jer su to prepoznali oni koji su me predložili. Kada bih opet birala profesiju možda to ne bi bila istorija, ali bi sigurno prosvetni rad bio moje životno opredeljenje.

Gordana Petrović, vaspitačica u “Poletarcu“ naglasila je da je srećan i zadovoljan vaspitač i da je ovaj posao jako odgovoran i složen.

-Pred nama je jedno malo dete koje dođe sa sitnim očicama, pa nas gleda i traži ljubav, pomoć, prvu reč…Onda nam dolaze roditelji sa krupnim očima mnogo traže i zahtevaju od nas, a mi moramo taj izazov da savladamo. Moja poruka zašto sam zadovoljna i srećna, ne samo danas, nego 34 godine je da sam svoj život posvetila deci, rodila četvoro, gajila i izvela na put stotine dece. Deca su ta koja gledaju nas i traže da na ličnom primeru pokažemo kako dalje. A posao vaspitača mora biti timski i hvala kolegama koje su to prepoznale i predložile me, hvala svima-istakla je Petrović.

Na dodeli u skladu sa epidemijskim merama u Tehničkoj školi „Radoje Ljubičić“ prisutnima se obratila i Danijela Nenadić, direktorka škole koja je navela da slave Dan škole i školsku slavu Savindan na propisan način.

-Ova godina je za nas izuzetno važna iz više razloga jer obeležavamo 30 godina rada, izašao je i 30 broj časopisa „Petlja“koji je osvojio drugo mesto za školski časopis i prvo za naslovne strane, a čast nam je i priznanje grada za prosvetnog radnika koje je dodeljeno našoj koleginici Snežani Nedeljković., profesorki istorije, koja je i predsednik Društva istoričara Užica i koja se istakla humanitarnim i prosvetnim radom-zaključila je Nenadić.