Pocetna Društvo Rok kamp u Užicu: One motivišu i inspirišu

Rok kamp u Užicu: One motivišu i inspirišu

1444
0
Podelite

Najviše devojčica je bilo iz Užica, ali imali smo i devojčice koje su zajedno sa svojim porodicama zbog Rok kampa doputovale iz Beograda i Kule, kako bi prisustvovale radionicama

Devojčice iz Užica i okoline ovog avgusta u okviru Rok kampa za devojčice, koji je održan i u Užicu, u Muzičkoj školi „Vojislav Lale Stefanović“ učile su i usavršavale sviranje gitare, bas gitare, bubnja, klavijatura, pevanja i muzičke produkcije, uz različite radionice koje se održavane uživo, ali i onlajn.

Žao nam je što nije trajalo duže, kaže jedna od organizatorki, Katarina Mitić.

-Protekli dani na kampu su protekli neverovatnom brzinom i u najpozitivnijoj mogućoj atmosferi. Iz ove perspektive nama kao organizacionom timu, a verujem i devojčicama je žao što se nismo družili duže. Devojčice su bile vrlo aktivne, vredne, znatiželjne i inspirativne kako jedna drugoj, tako i za nas ostale koje smo sa njima radile proteklih dana, kaže Katarina.

Ko su i odakle su bile polaznice kampa?

Najviše devojčica je bilo iz Užica, ali imali smo na primer devojčice koje su zajedno sa svojim porodicama zbog kampa doputovale iz Beograda i Kule, kako bi prisustvovale radionicama.

 

Za koje instrumente su se opredelile?

Devojčice su kao i prethodnih godina u prijavama naznačile po prioritetu želja tri instrumenta koja bi volele da sviraju, a onda smo ih mi, nakon što smo uzeli u obzir i razmotrili njihove prijave raspodelili tako da su učile osnove ili usavršavale sviranje gitare, bas gitare, bubnja, klavijatura i koncertne produkcije.

Ove godine nije bilo koncerta poslednjeg dana Kampa, ali zajednička pesma je uvežbana, izvedena i snimljena?

Tako je. Završno snimanje je bilo „kruna“ ovogodišnjeg kampa i mi smo jako ponosni na rezultat koji jedva čekamo da podelimo sa vama ove jeseni u vidu onlajn koncerta koji će nakon završetka kampa biti montiran i emitovan. Potrudićemo se da i vaše čitaoce na vreme obavestimo o tome!

Neke od polaznica prvih kampova, danas su mentorke. Da li se čini da će devojčice koje su učestvovale u Rok kampu u Užicu nastaviti u tom pravcu, može li se to uopšte predvideti?

Mislim da im je primer naše alumnistkinje Katarine Zarić koja je ove godine bila mentorka na bas gitari u Užicu bio itekako inspirativan i gotovo sam sigurna da će se u budućnosti neka od devojčica sa ovogodišnjeg kampa oprobati i u ovoj ulozi.