Pocetna Politika NS: Krivična prijava uz potpise građana

NS: Krivična prijava uz potpise građana

725
1
Podelite

Narodna stranka (NS) će uz potpise građana Tužilaštvu za organizovani kriminal podneti krivične prijave protiv  najodgovornijih lica u vlasti Srbije, koja krše Ustav i zakone kako bi omogućila kompaniji Rio Tinto da eksploatiše litijum kod Loznice što je “kraj Zapadne Srbije i kapitulacija Srbije”.

Predsednica užičkog odbora NS Ivana Parlić rekla je da će krivične prijave biti podnete protiv premijerke Ane Brnabić,  Zorane Mihailović, potpredsednice Vlade i ministarke energetike i rudarstva i Irene Vujović, ministarke za zaštitu životne sredine. Ona je dodala da su građani izrazili želju da svojim  potpisima podrže podnošenje krivične prijave i da će u narednih petnaest dana to moći da učine i na punktovima u Užicu i u prostorijama NS  Tržnom centru “Pariz” od 16 do 18 časova. Parlić kaže da NS osnovano sumnja da su prijavljene izvršile krivična dela zloupotreba službenog položaja,    primanja mita, zagađenja životne sredine, oštećenja životne sredine, povreda prava na informisanje o stanju životne sredine  i udruživanja radi vršenja krivičnih dela.

-Rio Tinto je “Jadar”  veliki projekat i znači kapitulaciju Srbije i nikada nećemo dozvoliti da se to realizuje. Ključne karike za ostvarenje su neinformisana i sluđena javnost i korumpirani ljudi iz vlasti  koja je spremna da u okolini Loznice dozvoli rudnik, a novi Prostorni plan 2021-2036. godine predstavlja osnov za pretvaranje Srbije u rudarsku koloniju – rekla je Parlić.

On je ponovila da je NS upozoravala na zločin koji se sprema prema ljudima i prirodi u okolini Loznice koji se tiče i Užica i cele Zapadne Srbije,  jer u slučaju potencijalnog rudnika štetno dejstvo će se osetiti   200 kilometara u prečniku, tako da više nema zdrave maline niti će Zlatibor više biti vazdušna banja.

-Ne postoji mogućnost da buduće generacije izbegnu štetno dejstvo rudnika. Na vapaje građana koji su izrazili protest na 20 lokacija u ovom delu Srbije, dobijamo neprekidnu propagandu Rio Tinta i da televizije sa nacionalnom frekevencijom emituju reklame ove kompanije – navela je Parlić i rekla da je to sraman čin. Ona ističe da je ideja propagande da građani Srbije, izmanipulisani ćutke prihvate ovu smrtnu presudu za Zapadnu Srbiju.

-Dve su karike projekta Rio Tinto, sluđena i neinformisana javnost na čemu režim radi devet godina i korumpirana vlast za zločin koji se sprema u okolini Loznice – rekla je Parlić. Užički odbor NS zatražio je odgovor od nadležne inspekcije Ministarstva građevine koji su sve objekti “Užice gasa” bez upotrebne dozvole, a građani izloženi neposrednoj opasnosti o čemu će predstavnici ove stranke govoriti na narednoj konferenciji za štampu.

1 komentar

  1. Ima li sanse da se iko obrati nadleznima koji su odgovorni za kolaps u nasem gradu. Kakav bre Rio tinto, grad nam se gusi zbog javasluka i nestrucnosti. jednu kruznu raskrsnicu i parce ulice ne mogu da urade 3 meseca. imam utisak da nas namerno maltretiraju. Razumem da neke nije briga ali za nas koji radimo u Krcagovu ovo postaje neizdrzivo. Resite lokalni problem, pustite centrale neka se bore sa drzavnim problemima kao sto je Tinto. Ako se niko ne bude bunio oni nece pustiti Dovarje jos tri meseca.

Ostavite odgovor