Pocetna Društvo Završena druga faza rekonstrukcije pijace “Lipa”

Završena druga faza rekonstrukcije pijace “Lipa”

545
0
Podelite

Završena je druga faza rekonstrukcije zelene pijace u koju je JKP “Bioktoš” uložio oko 40 miliona dinara. Objekat na zelenoj pijaci prema Ulici Lipa površine je 600 kvadratnih metara ima dva sprata i dobio je  upotrebnu dozvolu.

Objavljen je oglas o izdavanju lokala  posle čega RJ “Pijac” očekuje prve stanare, odnosno zakupce. U rekonstrukciju zelene pijace  uključujući i ranije gradnju zgrade prema Ulici Nikole Pašiča “Bioktoš” je do sada  investirao preko sto miliona dinara.

– U okviru druge faze uređenja zelene pijace “Lipa” dobili smo objekat sa 39 lokala od kojih se 19 nalazi u prizemlju zgrade, a 20 na spratu. Površina se kreće od 7,3 do 17 kvadrata, s tim što su zastupljeniji lokali sa manje kvadrata, a svega četiri sa nešto većom kvadraturom. Cena zakupa u prizemlju je hiljadu dinara po kvadratu, a  početna cena na spratu je 800 dinara sa PDV-om.

Korisnici mogu da podnesu zatvorene ponude shodno sistemu licitacije, a rok za dostavljanje ponuda u prvom objavljivanju je 19 oktobar. Konkurs je trajno otvoren i tokom meseca će se i kasnije otvarati pristigle ponude – navodi  Marijana Milosavljević, rukovodilac RJ “Pijac. Zainteresovani lokale mogu pogledati radnim danima, a kontant telefon za sve informacije je 031-514-249.

Milosavljević kaže da svi lokali imaju grejanje i unutrašnju ventilaciju. Na spratu su lokali sa rolo- vratima.

-Postoji primedba da objekat nema izloge, ali to što nema ima svrhu, da kupac uđe unutra, vidi asortiman  i u pitanju je jednaka zastupljenost prodavaca kao u slučaju tržnih centara ovakvog tipa – kaže rukovodilac RJ “Pijac”.

Prodavci robne pijace “Međaj” godinama su se žalili na neatraktivnost lokacije i gradnjom ovog objekta koji ima niz malih lokala stvoreni su uslovi za preseljenje. Na mestu nekadašnjeg buvljaka previđena je gradnja  parkinga.

– Dobar deo prodavaca sa buvljaka s obzirom da predstoji gradnja parkinga na ovom mestu zainteresovan je da pređe u novi objekat na zelenoj pijaci što je bila i prvobitna namera gradnje. Mogu vam reći da su prilično zainteresovani da svi pređu u novi prostor ovde – kaže Milosavljević.

U novom robnom centru na zelenoj pijaci moguća je trgovina prehranom, odevnim predmetima, zanatskim proizvodima, trgovina raznom robom osim za koju je  potreban HACAP sistem ili rasladne vitrine kao u slučaju voća i povrća.

Javno otvaranje ponuda je 19. oktobra ove godine u 12.30 časova. Ponuda za lokale na zelenoj pijaci “Lipa” podnosi se u zatvorenoj koverti sa upisanim brojem željenog lokala.

U trećoj fazi  rekonstrukcije zelenog pijaca predstoji natkrivanje objekta  i postavljanje krovne kontrukcije.

Ostavite odgovor