Pocetna Ostali sportovi Prvo mesto Lazara Kostića

Prvo mesto Lazara Kostića

644
0
Podelite

Proteklog vikenda, u Bilijar klubu „Devetka“ u Beogradu održan je drugi turnir Prvenstva Srbije u bilijaru za juniore. U disciplini „desetka“ takmičilo se 18 igrača. Lazar Kostić (15), član Sportskog bilijar kluba „Mase“ iz Užica, osvojio je prvo mesto, i sa novih 550 bodova izjednačio se na vrhu tabele sa Milenkom Madžarevićem (17), članom SBK „Libero 5“ iz Čačka, čime je najavio veoma interesantnu i uzbudljivu završnicu ovogodišnjeg prvenstva. Na turniru u Beogradu Lazar je pokazao dobru i zrelu igru, posebno u poslednjim mečevima. U polufinalnom meču protiv Milenka Madžarevića slavio je rezultatom 6:0, dok je u finalu bio bolji od Dušana Bračike iz Sombora, pobedivši ga sa 6:4.

Na ovom turniru Lazar Kostić je potvrdio dobru formu prikazanu na velikom seniorskom turniru Balkan Pool Tour, održanom pre tri nedelje u Nišu, na kome je, u konkurenciji 117 igrača sa prostora Balkana, zauzeo odlično deveto mesto.
U okviru ovogodišnje državnog prvenstva za juniore biće odigrana još dva turnira.
Početkom novembra počinje i Ekipno prvenstvo Srbije, na kome će Sportski bilijar klub „Mase“ nastupiti u grupi sa SBK „Libero 5“ iz Čačka, SBK „Kvart“ iz Novog Sada, SBK „Devetka“ iz Pančeva, SBK „Fortuna“ iz Loznice i SBK „Old brick“ iz Sombora.

Ostavite odgovor