Pocetna Društvo Uvode se kovid propusnice

Uvode se kovid propusnice

621
2
Podelite

Krizni štab je nakon dugog većanja na današnjoj sednici doneo odluku da se zbog epidemiološke situacije sa korona virusom u Srbiji konačno uvedu kovid propusnice.

– Epidemiološka sitruacija je katastrofalna, ne smiruje se. Mi smo prošle nedelje imali sastanak sa Korodincionom komisijom, što znači da neću da slušam da nema dovoljno ljudi, samo da ispoštujemo da se postojeće mere – reči su kojima je premijerka Ana Brnabić počela obraćanje.

Od subote 23. oktobra, od 22 časa, uvodimo kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru, izjavila je premijerka Brnabić nakon sednice Kriznog štaba.

Ona kaže da će propusnice važiti za sve zatvorene ugostiteljske objekte – barove, kafiće, klubove, restorane. Premijerka Brnabić  je dodala da će komunalna milicija i sve inspekcije oštro kontrolisati ne samo kovid propusnice nego i poštovanje svih postojećih mera u prodavnicama, tržnim centrima…

Ulazak u pomenute ugostiteljske objekte biće moguć samo uz validnu kovid propusnicu koja će važiti uz ličnu kartu ili uz neki drugi važeći dokument sa fotografijom. Ona je najavila da će Vlada Srbije sutra doneti dopunu Uredbe za sprečavanje bolesti kovid-19 koja će omogućiti takvu kontrolu.

2 Komentari

Ostavite odgovor