Pocetna Društvo Jubilarni, 20. “IN WIRES” u GKC-u

Jubilarni, 20. “IN WIRES” u GKC-u

301
0
Podelite
In wires

U Gradskom kulturnom centru, večeras (četvrtak, 20. oktobar) će biti otvoren jubilarni, 20. “IN WIRES”, Međunarodni bluz i rok festival, u organizaciji Udruženja građana “Glas iskustva”, pod pokroviteljstvom Grada Užica.

Festival će biti otvoren u 19h, izložbom crteža užičkog pisca I slikara Radojka Laka Veselinovića. Pola sata kasnije, počeće Veče posvećeno nedavno preminulom najstarijem rokeru na području SFRJ, Branku Marušiću – Čuturi. Gosti večeri su Bane Lokner (Beograd) i Živko Ivković (Šabac). U okviru večeri, posetioce očekuje I projekcija dokumentarnog filma na ovu temu i DJ program SFRJ 60-te. Ulaz je besplatan.

Drugi dan Festivala, petak, 22. oktobar, počeće u 18h radionicom gitare, koju će držati
David Neškoski, iz makedonskog Crossroads blues band. Ulaz je besplatan.

Koncerti počinju u 20h, a nastupiće: Mississippi Queen (Zagreb – Hrvatska), Crossroad Blues Band (Prilep – Makedonija) i The Highlanders (Užice).

Radionicom gitare u 18h počeće I poslednji, treći dan festivala, subota, 23. oktobar. Radionicu će održati Elias Zaikos iz grčkog benda Blues Wire. Ulaz je besplatan.

Koncerti u subotu takođe počinju u 20h, a nastupaju: Blues Wire (Solun – Grčka), Nikola Čubrilo Band (Beograd) i Užička republika (Užice).

Organizatori ističu da se svi programi se održavaju u skladu sa propisanim protivpandemijskim merama zaštite, pa je u prodaji I ograničen broj karata za polakapaciteta Velike sale GKC – 300. Cena ulaznice za jedan dan je 300 dinara, a za oba 500. Za korisnike užičke porodične „3+“ kartice kao i za korisnike kartice pogodnosti „Za naše heroje“ ulaz na Festival je besplatan.

Bluz i rok festival „IN WIRES“ Užice čini prepoznatljivim kao gradom koji daje svoj doprinos kulturnoj decentralizaciji i kvalitetnijoj kulturnoj ponudi regiona. Na njemu su za ovih prethodnih 19 godina nastupali mnogi užički, srpski bendovi, bendovi iz regiona, ali i iz celog sveta… jedini kriterijum je kvalitet, ističu organizatori.

Ostavite odgovor