Pocetna Društvo Oboleli korisnici Doma za stare na Zabučju

Oboleli korisnici Doma za stare na Zabučju

717
0
Podelite

S obzirom na stariju životnu dob i pridružene bolesti, 20 korisnika je hospitalizovano i niko od njih nije u jedinici intenzivne nege, navedeno je za „Vesti“ iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Broj obolelih korisnika u Domskom odeljenju za smeštaj odraslih i starijih lica “Zabučje“, poslednjih dana je u porastu. Prva pojava virusa Kovid-19 u Domu registrovana je 6. oktobra 2021.godini. U Domu od početka pandemije nije bilo nijednog slučaja oboljevanja. Zahvaljujući visokom obuhvatu vakcinacijom i visokom stepenu kolektivnog imuniteta, kod obolelih se u većini slučajeva registruje blaga forma bolesti. S obzirom na stariju životnu dob i pridružene bolesti, 20 korisnika je hospitalizovano i niko od njih nije u jedinici intenzivne nege.

Dom je u stalnom kontaktu sa Zavodom za javno zdravlje Užice, Opštom bolnicom i Gradskim štabom za vanredne situacije, u cilju preduzimanja svih mera zaštite od zaraze korisnika i zaposlenih.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je u stalnom kontaktu sa nadležnima u Domskom odeljenju za smeštaj odraslih i starijih lica i prati situaciju. U svim ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starijih sprovodi se aktivan epidemiološki nadzor nad korona virusnom infekcijom i u potpunosti se primenjuju sve preventivne epidemiološke mere, čiji je cilj zaštita zdravlja kako korisnika, tako i zaposlenih, navedeno je u odgovoru Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ostavite odgovor