Pocetna GKC Festival otvoren izložbom crteža

Festival otvoren izložbom crteža

557
0
Podelite

Izložbom crteža/aktova Radojka Laka Veselinovića, u Gradskom kulturnom centru u Užicu 21. oktobra zvanično je otvoren trodnevni 20. Međunarodni bluz i rok festival In Wires u organizaciji Udruženja građana „Glas iskustva“ a pod pokroviteljstvom Grada Užice.

Izložbu je otvorio Dragiša Milosavljević, istoričar umetnosti i publicista podsetivši da je Veselinović dugo radio u užičkom Narodnom pozorištu kao slikar izvođač, povremeno i scenograf, da piše prozu, objavio je do sada šest romana, zbirku poezije i zbirku pozorišnih drama.

Prema rečima Milosavljevića, Veselinovićevi crteži, aktovi koji su predstavljeni publici, prepoznatljivi su i laki, crtani sigurnom rukom.

-Bilo bi lepo da u nekom narednom periodu ovde bude viđena izložba slika Laka Veselinovića i mnogi će biti beskrajno iznenađeni fanatastičnim sadržajem njegove slikarske kolekcije – zaključio je Milosavljević.

Radojko Lako Veselinović rođen je u Užicu 1952. godine. Do sada je u Srbiji imao preko 20 samostalnih izložbi slika, dobitnik je nekoliko nagrada za slikarstvo i četiri nagrade „Joakim Vujić“ za likovnost predstave. Na konkursu „Milutin Uskoković“ nagrađen je za priče „Jesen“ (2003) i „Mistično nestajanje stranica“ (2004). Njegova drama „Mentalna higijena“ postavljena je na sceni Narodnog pozorišta Užice 2003. godine, a komediju „Rođendanski dar“ na scenu je postavilo Udruženje dramskih umetnika Srbije.

Posle otvaranja izlože, takođe, u Gradskom kulturnom centru, organizovano je veče posvećeno nedavno preminulom najstarijem rokeru na području bivše SFRJ Branku Marušiću Čuturi u kojem su učestvovali Bane Lokner i Živko Ivković, prikazan je dokumentarni film i priređen DJ program SFRJ 60-te.

Ostavite odgovor