Pocetna Društvo Centar za roditelje Novak Đoković Fondacije u Užicu

Centar za roditelje Novak Đoković Fondacije u Užicu

419
0
Podelite

U vrtiću “Zeka” Predškolske ustanove Užice otvoren je Centar za roditelje u okviru  programa „Podrška, NE perfekcija“ Novak Đoković Fondacije. Užice je peti grad u kome je otvoren Centar za roditelje, a planirano je da tokom ove i 2022.godine budeotvoreno 15 centara.

Program “Podrška, NE perfekcija”, osmišljen od strane stručnog tima Novak Đoković Fondacije i ima za cilj da roditeljima i starateljima dece uzrasta od 0 do 6 godina pruži uslove i mogućnost da steknu nova znanja i veštine, razmene iskustva i stvore mrežu podrške, kako bi što spremniji dočekali sve izazove koje roditeljstvo sa sobom nosi.

-Otvaranjem Centra ostvarena saradnja će se proširiti i produbiti u interesu dece, roditelja i zaposlenih. Ovo će biti mesto okupljanja roditelja i posle završenog projekta, a kroz saradnju sa ustanovama i organizacijama iz lokalne zajednice, naša ustanova će pružati različite vidove podrške porodicama dece predškolskog uzrasta-rekla je Veselinka Jovanović, direktorka Predškolske ustanove Užice.

-Prošlo je hiljadu roditelja kroz program, nakon čega su naši partneri iz Đenerali osiguranja Srbije i njihove globalne inicijative prepoznali značaj ovog programa i priključili nam se u želji da zajedno nastavimo da realizujemo program u više gradova širom zemlje. Užice je jedan od 15 centara koji će biti otvoreni do polovine naredne godine, 10 centara u ovoj i pet u narednoj godini. Radujemo se da što veći broj roditelja ima priliku da u ovim prostorijama u prijatnoj atmosferi na kreativan i otvoren način deli svoja iskustva, razmenjuje nova znanja i da na kraju dana pomogne svojoj deci da imaju što srećnije i zadovoljnije detinjstvo i da odrastaju u zdrave i prave ljude- istakao je Marko Kovačević, programski menadžer Novak Đoković Fondacije-.

U okviru inicijative Generali grupe koja nosi naziv The Human Safety Net, već tri godinepodržavaju rad Novak Đoković Fondacije i program „Podrška, NE perfekcija”.

Siniša Vujović, direktor koordinator za neživotna osiguranja Generali osiguranja Srbija rekao je na otvaranju da će -dodatna sredstva omogućiti da kroz Centre za roditelje damo podršku još većem broju roditelja i staratelja širom zemlje, pružimo im stručnu pomoć, ali i mesto na kojem će moći da razmene iskustva i izazove sa kojima se svakodnevno susreću. Verujemo da ćemo edukacijom i osnaživanjem roditelja i staratelja deci obezbediti  srećnije odrastanje i bolje šanse za budućnost-.

Grad Užice je prepoznao i finansijski podržao ovaj projekat, rekao je Ratko Trmčić, član Gradskog veća za društvene delatnosti.

-Zahvaljujemo se Novak Đoković Fondaciji i njenim partnerima i nadamo se da će Centar za roditelje funkcionisati veoma uspešno i nakon 2023. po završetku realizacije projekta.

Do 2028. godine Predškolska ustanova Užice pružaće podršku roditeljima kroz radionice sa trenerima radi sticanja novih znanja.

Ostavite odgovor