Pocetna Društvo Donacija „Liciderskog srca“ za užičku neonatologiju

Donacija „Liciderskog srca“ za užičku neonatologiju

1142
0
Podelite

Predstavnici Udruženja građana „Era“ uručili su pulsni oksimetar za odeljenje neonatologije Opšte bolnice Užice. Sredstva za ovu donaciju prikupljena su u okviru humanitarne akcije “Licidersko srce deci” tokom 13. Međunarodnog dečijeg festivala folklora “Licidersko srce”.

Ivana Cvetković, iz Udruženja „Era“ navela je da je tokom i ovogodišnjeg festivala tradicionalno organizovana humanitarna akcija za lečenje najmlađih sugrađana.

-Zahvaljujemo se užičkoj bolnici i Zdravstvenom centru jer oni tokom festivala brinu o zdravlju učesnika. Vrednost ovog pulsnog oksimetra je oko 1.000 evra, a uručujemo vam i priznanja jer prepoznajete značaj festivala-rekla je Cvetković.

Dr Nataša Đurković, načelnica Službe neonatologije užičke bolnice objasnila je da ovaj vredan aparat je neophodan u svakodnevnom radu sa novorođenom decom.

-Ovim aparatom dobijamo vrednosti zasićenosti kiseonikom krvi i koliki je broj otkucaja srca. Koristimo ga u svakodnevnom radu i za rano otkiranje teških srčanih mana-istakla je dr Đurković zahvaljujući se na donaciji.

Podsetimo, da su svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji dali sugrađani i brojni učesnici festivala.