Pocetna Politika Stranka “Zavetnici”: Predlagali smo užičko preduzeće

Stranka “Zavetnici”: Predlagali smo užičko preduzeće

1515
0
Podelite

Odbornicki klub Srpske stranke Zavetnici nije podrzao odluku o davanju saglasnosti na konacan nacrt javnog ugovora o poveravanju obavljanja delatnosti javnog linijskog prevoza putnika ba teritoriji grada Uzica. Ugovor će biti potpisan na 25 godina, sto nije dobro za grad i gradjane Uzica, kaže šef odborničke grupa Vladan Virijević.

-Mogucnost da jedno privatno preduzece na tako dug period ispostuje trazene uslove je minimalno. Mi smo predlagali da grad Uzice osnuje sopstveno preduzece, jer se na taj nacin ostvaruje sigurnost u kvalitetu obavljanja prevoza koju bi nasi gradjani imali, ali isto tako i prihode koje bi to preduzece ostvarivalo u korist grada. Ako je ovakav nacin isplativ jednom privatnom preduzecu siguran sam da bi to bio slucaj i da je preduzece u vkasnistvu grada, samo sto bi na taj nacin usluga pruzena gradjanima bila mnogo bolja i kontrolisana – dodaje on.

Ovaj odbornik podseća da odbornički klub Srpske stranke Zavetnici nije podrzao odluke o davanju saglasnosti na programe preduzeca, jer programi su prepisani, nedovoljno investicija kod vecina preduzeca u sopstvenu opremu koja bi poboljsala uslugu koju pruzaju gradjanima. Kod pojedinih nedovoljno angazovanje direktora, kako bi resili goruce probleme gradjana u javnim preduzecima. Kod preduzeca prisutan nedostatak radnika, operativaca na terenu, kako bi usluga bila kvalitetnija.

– Cene usluga koje se cesto povecavaju na stetu gradjana, uglavnom neopravdano. Uzicani placaju najskuplji gas u regionu, jer je preduzece u vlasnistvu privatnog lica i moze da diktira cenu, zbog vlasnicke innfrastrukture u mrezi koja prolazi gradom, sto je napravljena greska u startu 2008 godine prilikom osnivanja tog preduzeca – dodaje Virijević iz stranke “Zavetnici”.