Pocetna Društvo Dan otvorenih vrata za osnovce

Dan otvorenih vrata za osnovce

505
0
Podelite

-Učenici i nastavnici kreativno su predstavili školu i obrazovne profile-, naveo je Branko Nikolić, profesor TŠ „Radoje Ljubičić“

Tehnička škola “Radoje Ljubičić” otvorila je vrata za učenike završnih razreda osnovnih škola, kako bi ih upoznala sa svim obrazovnim profilima koje ova škola nudi za nastavak školovanja.

Za ovogodišnji Dan otvorenih vrata u školu je došao veliki broj malih maturanata, ali i njihovih roditelja, od kojih su neki bili i iz udaljenih mesta. Na nekoliko tačaka učenici i nastavnici kreativno su predstavili školu i obrazovne profile, naveo je za „Vesti“ Branko Nikolić, profesor TŠ „Radoje Ljubičić“.

Područje građevinarstva predstavilo je svoje makete, crteže i skice i projekte…
Budući tehničari geodezije i arhitektonski tehničari mogli su da vide i mostove od špageta sa kojima su učenici ove škole učestvovali na takmičenju u Kraljevu, gde su učenici i nagrađeni, a jedan od mostova izdržao je pritisak od preko 130 kilograma.

Frizeri su svojim budućim školskim drugarima po želji pleli kikice, češljali ih, davali savete, ali i pokazivali svoju novu učionicu – radionicu – frizerski salon.

Područje saobraćaja svoje profile tehničara drumskog saobraćaja, tehničara unutrašnjeg transporta i vozača motornog vozila predstavilo je kroz demonstraciju promene psihofizičkih sposobnosti pri korišćenju alkohola i droga. Svaki učenik mogao je sa “pijanim naočarima” da prođe mali test spretnosti, ili da se okuša na saobraćajnom poligonu za bezbednu vožnju bicikla, kao uvod u sticanje vozačke dozvole B i C kategorije…

Opšteobrazovni predmeti predstavili su svoje aktivnosti i radove, a mogli su da se vide i radovi učenika tekstilne struke.

Gosti su obišli i školske prostorije, videli specijalizovane učionice, etno muzejsku zbirku Zavičajnog kutka, a na jednom času matematike pomogali su i u rešavanju teškog zadatka.

Na kraju, zaključuje profesor Nikolić, većina posetilaca ocenila je korisnom ovu manifestaciju i istakla timski rad nastavnika i učenika Tehničke škole “Radoje Ljubičić”. Tako da će im neki od predstavljenih obrazovnih profila biti jedna od prvih želja za predstojeći upis u srednju školu.