Pocetna Društvo Đurić predsednica Gradske opštine Sevojno

Đurić predsednica Gradske opštine Sevojno

1083
0
Podelite

Diplomirani ekonomista Mirjana Đurić (SNS) izabrana je za predsednicu Gradske opštine Sevojno.

Za zamenika predsednika Opštine na sednici sevojničke skupštine izabran je mašinski tehničar Mijodrag Pejić (Pozitivno Užice) , a za članove Opštinskog veća Milija Kulašević, Mladenko Marković, Milivoje Jeremić, Borko Vujović, Verica Maričić, Igor Marinović i Živan Ršumović. U novom sazivu opštinske vlade SNS ima četiri, socijalisti dva i Pozitivno Užice jedno mesto.

Mirjana Đurić je najpre zahvalila građanima Sevojna i odbornicima na ukazanom poverenju, i dodala da su ciljevi nove vlasti konkretni rezultati uz obećanje da će ih biti. .

-Želim da se zapamti vreme u kome smo moji saradnici i ja uradili najbolji posao za našu opštinu Sevojno. Vodićemo brigu o običnom čoveku, poljoprivredniku, penzioneru, zdravstveno i prosvetnom radniku, najmlađim i nastarijim stanovnicima Sevojna – jednom rečju o svima. Nastojaćemo da Opština Sevojno bude opština mladih, mesto za investicije i opština napretka – rekla je Đurić. Ona je dodala da će biti predsednica svih građana i nastojati sve probleme građana da rešava sistemski i brzo. Takođe je navela da će nastaviti rad na projektima i da ono što je obećano u kampanji već se realizuje, magistralni cevovod zahvaljujućui kome će trajno biti rešen problem vodosnabdevanja i rekonstruiše Ambulanta, biti nastavljena ulaganja u putnu infrastrukturu i dati novu razvojnu šansu kompletne sevojničke privrede.

Sednici je prisustvovala gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević sa saradnicima koja je novom sevojničkom rukovodstvu poželela mnogo uspeha u daljem radu, rada u interesu građana Sevojna poštujući njihove želje i potrebe.
-Imate sve uslove da funkcionišete, a Grad je tu da zajedno sa vama ulaže u Sevojno- rekla je gradonačelnica Užica.

Od 19 odbornika Skupštine gradske opštine glasalo je 18 dok je jedan listić ostao neupotrebljen. Izbor novog rukovodstva Gradske opštine Sevojno podržalo je
12 odbornika vladajuće većine, dok je šest opozicinih bilo protiv. Avram Ilić iz Zdrave Srbije kaže da ova grupa nije imala ništa protiv kandidata za predsednika, ali se protivi sastavu Opštinskog veća.

-Još jednom se pokazalo da je u Sevojnu na neki način članstvo u Veću partijski plen stranaka tako da se puno ne gleda struka, zalaganje pa čak ni ugled ljudi koji su izabrani na funkciju. Zdrava Srbija i opozicija u Sevojnu nisu podržali ovaj izbor Opštinskog veća – naveo je Ilić.

Stefan Maksimović (SRS) kaže da će ova stranka u sevojničkoj skupštini biti konstruktivna opozicija i svojim prigovorima i predlozima raditi u interesu građana Sevojna. ‘- Ukoliko nešto rade kvalitetno i dobro nagradićemo podrškom – dodao je Maksimović.

Sednicom je predsedavao Nikola Gogić (SPS) koji je zahvalio prethodnom predsedniku Gradske opštine Ivanu Mariću na saradnji i dodao da će naredna sednica na kojoj će biti usvojeni završni račun i prvi rebalans biti održana do kraja meseca juna.