Pocetna Društvo VREDNI MATURANTI

VREDNI MATURANTI

520
0
Podelite

Maturanti Umetničke škole Užice bili su veoma aktivni tokom oktobra, oslikavali su nameštaj u školi, aktivno učestvovali na književnom festivalu „Na pola puta“ kao i na prvom učeničkom startap kampu i pokazali da mogu biti i uspešni preduzetnici.

Pre nekoliko dana Nikolina Prljević, Ana Kovačević, Stefan Mutavdžić, Danilo Bakić
i Isidora Radivojević radili su na realizaciji projekta „Šta nam teško“ oslikavajući
nameštaj u prostorijama škole. Zahvaljujući ovom projektu koji se sprovodi u okviru
Nacionalnog programa volontiranja mladih „Mladi su zakon“ koji finansira Ministrstvo omladine i sporta Republike Srbije, maturanti su učestvovali i na prvom učeničkom statap kampu koji je nedavno organizovao Regionalni inovacioni centar „Hub Užice“. Naime, Una Belovuković, Anđela Jelić, Kristina Radivojčević, Ana Ilić i Marija Milivojević, kao tim Umetničke škole, intenzivno su tri dana učile, sticale osnovne veštine i znanja potrebne za razvoj poslovnog modela i pokretanje jednog startapa i zauzele su šesto mesto od 11 timova koliko ih je bilo iz svih užičkih srednjih škola. Njihov tim Rubens studio razradio je ideju iz oblasti grafičkog dizajna za izradu 3D postera i korica knjiga namenjenih, između ostalog i slepim i slabovidim osobama.

-Ovo je izuzetan rezultat koje su naši maturanti ostvarili na kampu, s obzirom da Umetnička škola nema preduzetništvo u svom planu i programu, ni kroz redovne, ni kroz izborne predmete – kaže direktorka Ivana Stamatović i ističe da su maturanti, Una Belovuković, Ana Ilić, Emilija Stanković i Nikola Rakić, bili aktivni učesnici i književnog festivala „Na pola puta“ u likovno-grafičkom oblikovanju biltena koji je pratio dešavanja. Njihovi vršnjaci, Teodora Vasić i David Pantelić bili su zvanični fotografi svih predavanja i javnih čitanja tokom trajanja festivala.