Pocetna Čajetina SVEČANI POČETAK ZIMSKE SEZONE

SVEČANI POČETAK ZIMSKE SEZONE

399
0
Podelite

Javno preduzeće ,,Gold gondola Zlatibor“ održalo je danas „Gondola opening“, čime je otvorena zimska sezona 2022/2023. na Zlatiboru i simbolično obeležen početak zimskih aktivnosti na najdužoj jednosegmentnoj gondoli na svetu.

Na krajnjoj stanici, na Torniku, posetioci su uživali u ukusima autentičnih domaćih pića i slatkih i slanih specijaliteteta zlatiborskog kraja za šta su se pobrinule domaćica Draga Janković i Ana Čeliković, proizvođač 100 posto prirodnih sokova od voća sakupljenog na ovoj planini.

-Danas smo ovde na vrhu Tornika da promovišemo lokalno preduzetništvo kroz koje smo želeli da pošaljemo poruku negovanja vrednosti kao što su unapređenje lokalne zajednice, čuvanje tradicije i kulture zlatiborskog kraja. Zajedno sa lokalnom zajednicom i svim turističkim subjektima na Zlatiboru delimo zajedničke vrednosti očuvanja prirode, zaštite životne sredine, kao i negovanje kulture i tradicije našeg kraja sa ciljem da to postane deo zajedničkog turističkog proizvoda Gold gondole prilagođenog potrebama modernog turiste. Gondola je članica klastera zdravstvenog velnes i spa turizma Srbije i u skladu sa tim promovišemo zdrave stilove života, zato su sve naše aktivnosti usmerene upravo ka tim vrednostima, rekla je direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić.

Predstavljen je i branč u vazduhu koji će biti posluživan u kabinama posle Nove godine. Gosti „Gondola openinga“, košarkaši KK „Zlatibor Gold gondola“ i mnogobrojni sportisti sa Zlatibora, isprobali su i autentični „Gondola gel za usne“, napravljen na prirodnoj osnovi.

Za vožnju gondolom danas je važio popust od 20% na sve pojedinačne karte.

Izvor i foto: Sajt Gold gondole