Pocetna Društvo Živi život uz ples

Živi život uz ples

467
0
Podelite

Plesom i pokretom obeležen je Svetski dan velensa na krajnjoj stanici Gold gondole u skladu sa ovogodišnjom temom „DanceMagenta“.

Koreograf plesnog kluba iz Užica je pokazivao korake učesnicima, članovima Udruženja penzionera iz Čajetine, malim maturantima osnovne škole „Dimitrije Tucović“, članovima karate kluba „Rujno“, članovima planinarskog kluba „Tornik“ i zaposlenima u Gold gondoli, koji su uz pesmu „Good to you“ pratili njihove instrukcije. U skladu sa zdravim stilovima života koje JP „Gold gondola Zlatibor“ kontinuirano promoviše, poslata je poruka o važnosti pokreta za fizičko i mentalno zdravlje.

„Plesačevo telo je blistava manifestacija njegove duše“, rekla je američka plesačica Isidora Dankan. Upravo ovako, kroz ples, danas su zablistali učesnici Svetskog dana velnesa na najvišem vrhu Zlatibora Torniku pokazajući da ljubav prema ovoj vrsti umetnosti ne poznaje godine.

„Zdravi stilovi života su prioritet u savremenom društvu koje je često izloženo stresu. Gold gondola se kroz svoje poslovanje trudi da gostima omogući što više načina da ih praktikuju duž trase u planinskom ambijentu. Gold gondola je takođe članica Klastera zdravstvenog, velnes i SPA turizma Srbije i sa velikim zadovoljstvom smo se pridružili obeležavanju Svetskog dana velnesa. Danas smo želeli da naše posetioce i putnike podsetimo na važnost fizičke aktivnosti za zdrav život, a jedna od tih aktivnosti je i ples. Ovde na Torniku smo se okupili zajedno sa plesnom školom i učesnicima koji su se potrudili da isprate svaki pokret našeg koerografa i na taj način bili primer kako svako od nas može kroz zabavu i muziku da pokrene zdrave stilove života“, rekla je rukоvodilac službe komercijalnih i marketing poslova Gold gondole Ivana Lazović.

„Ples je jedna od najboljih fizičkih aktivnosti koje pomažu oblikavanju tela i normalne kilaže, ali ništa manje nije važno i terapeutsko dejstvo na psihu i oslobađanje od stresa. Svako za sebe može izdvojiti deo dana kada će se posvetiti igri i uživati u omiljenoj muzici. Gondola je i prethodnih godina učestvovala u obeležavanju Svetskog dana velnesa, a tako će biti i u narednom periodu“, rekla je saradnica za odnose sa javnošću u Gold gondoli Jelena Tanasković.

Gold gondola je poslala poziv na ples celom svetu, a koraci su sledeći:
– Plešite svojim telom – koji god stil da odaberete; ples je jedinstven oblik vežbanja.
– Plešite svojim mislima – dodajte ples svojoj meditaciji dok se opuštate. Plešite u mislima. Oslobodite svoje snove.
– Plešite sa životom.

Svetski dan velnesa, dvanaesti po redu, održan je u organizaciji Klastera zdravstvenog velnes i SPA turizma Srbije, uz podršku ambasadora Svetskog dana velnesa u Srbiji Nataše Ranitović, predsednice ZVST Klastera. Ove godine zdrav život promoviše se u 114 zemalja, a u Srbiji na 12 lokacija na otvorenom kao i u hotelima sa velnes i spa centrima.

Baka Veselinka zaigrala sa mladima u 90.

– Kad je čovek među mladima, oseća se mlad. Na mladima svet ostaje. Srećna sam što sam u ovim godinama doživela da me mladost okružuje. Uvek ostanite veseli, srećni, nasmejani, jer nema ništa lepše nego videti nasmejano lice. Mislite uvek na lepo i uvek će vam biti lepo, rekla Veselinka Misić, penzionerka iz Čajetine.