Pocetna Muzika Gondolom do zvezda

Gondolom do zvezda

340
0
Podelite
default

Porukom „Gondolom do zvezda“ obeležen je završetak još jedne uspešne letnje sezone na zlatiborskoj gondoli uz zabavno veče i etno zvuke Rocher benda. Na najvišem vrhu Zlatibora posetioci su uživali u planinskoj muzičkoj magiji i nezaboravnoj atmosferi koja će ostati upamćena po romantičnom ambijentu, tradicionalnoj muzici, noćnoj vožnji, ukusnim zalogajima i najlepšem pogledu na zvezde.

Rocher etno bend je priredio nastup pun energije i emocija, a Gold gondola je organizovala prvi ovakav događaj na Torniku čime je još jednom pomerena granica u organizovanju manifestacija na Zlatiboru. Posetioci su ponovo bili pozitivno iznenađeni idejom i sadržajem koji je ulepšao njihov boravak na Zlatiboru.

“Večeras smo imali priliku da uživamo u nesvakidašnjem muzičkom programu na poslednjoj stanici gondole i ja verujem da će naši gosti poneti najlepše uspomene. Naša ideja je bila da posetiocima, pored noćne vožnje, pružimo dodatni sadržaj i uslugu koji će im ulepšati odmor na Zlatiboru. Članovi Muzičke Institucije Rocher su vrhunski akademski profesionalni muzičari od kojih većina svira u Simfonijskom orkestru RTS-a. Ponudili smo muziku benda koji važi za jedan od najboljih u regionu, a njihov repertoar čini etno i tradicionalna muzika Balkana koju izvode na klasičan način i na klasičnim instrumentima. Sigurna sam da se takva muzika ne može često čuti, naročito ne u ovakvom ambijentu kao kod nas na Torniku. Ovim događajem smo želeli da obeležimo uspešnu sezonu ne samo sa posetiocima, već i sa kolegama, predstavnicima medija i našim partnerima i prijateljima”, rekla je direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić.

Vožnja kroz letnje veče u specijalno osvetljenima kabinama i muzički program na najdužoj gondoli na svetu nadmašili su očekivanja posetilaca, baš kao i projekcije filmova na međustanici. Novi sadržaji, eko park na međustanici i program „Antistres leto na gondoli“ podigli su ponudu na viši nivo, što su putnici prepoznali i pokazali veliko interesovanje.

„Bioskop na otvorenom je definitivno ostavio najjači utisak i kod posetilaca i u medijima. Na prvoj projekciji prikazan je film Leto kada sam naučila da letim, a na drugoj blokbaster „Operacija Fortuna: Prevara veka“ i vladalo je veliko interesovanje, tražila se karta više. Želeli smo da unesemo nov koncept boravka u prirodi, a da opet bude moderno i bioskop na otvorenom se pokazao kao odlična ideja. Gondolin bioskop u kombinaciji sa noćnom vožnjom i posluženjem, je jedinstvenj događaj na otvorenom koji spaja dve ljubavi: ljubav prema filmu i ljubav prema prirodi. Pored toga, na raspolaganju su bile sportske aktivnosti poput paraglajdinga, streličarstva, sadržaja za decu i odrasle u vidu edukativnih i relaks radionica, dana posvećenih zdravim zalogajima, kao i starim zanatima. Promocija zdravih stilova života je nešto po čemu smo već prepoznatljivi, pa su tako posetioci ovog leta mogli dobiti korisne savete o pripremi zdravih obroka i kombinovanju fizičkih aktivnosti. Takođe, u saradnji sa Kompanijom „Zlatiborac“ gondola je prikazala kako se spremaju tradicionalna jela karakteristična za ovaj kraj. Naš trud i zalaganje su se isplatili što pokazuju i brojke: do jula ove godine smo imali oko 150 000 putnika. U ovom tempu nastavljamo i dalje. Letnja sezona se završava, a mi već pravimo planove za jesen i zimu.”, rekla je Božanić.

Potrebe i želje savremenih turista su sve specifičnije što zahteva stalno osluškivanje i uvođenje inovacija koje idu u korak sa tendencijama u modernom turizmu na koje gondola uvek pronađe pravi odgovor. Gold gondola je još jednom dala novu dimenziju turizmu kroz savremen i jedinstven pogled na boravak u prirodi, pružajući gostima Zlatibora uspomene po kojima će meriti svako sledeće putovanje.