Pocetna Društvo Priprema gondole za zimsku sezonu

Priprema gondole za zimsku sezonu

281
0
Podelite

U JP „Gold gondola Zlatibor“ na prvom mestu su bezbednost i sigurnost putnika što podrazumeva održavanje instalacije. Trenutno je u toku redovni godišnji tehnički pregled zlatiborske gondole koji obuhvata proveru sigornosnih sistema, kočnica, kabina, užeta i svih instalacija na stanicama koje realizuje austrijska kompanija WPK. U poslednje dve nedelje oktobra sprovodi se i dodatna obuka za rad na stubovima i na stanici koju prolaze zaposleni u tehničkom sektoru.

Godišnja inspekcija instalacije Gold gondole podrazumeva niz specijalnih pregleda prema evropskim standardima među kojima je najvažniji test kočenja pod opterećenjem i bez opterećenja. Pregled je prilagođen Pominom sistemu, a u njega se ubrajaju i pregledi užeta, stubova i komponenti na početnoj, međustanici i krajnjoj stanici.

„Instalacija Gold gondole je pravo savršenstvo baš kao one najbolje koje se mogu videti u Evropi. Ono što izdvaja vašu gondolu je dužina i to je ujedno najduža gondola na kojoj sam radio do sad. Tehnologija ove gondole ide u korak sa najsavremenijim gondolama u Evropi i jedini izazov predstavllja veća količiina vremena koja je potrebna za pregled gondole dugačke devet kilometara“, rekao je vlasnik i driektor firme WPK Austria GMBH Mark Loehr.

Ulaganje u razvoj zaposlenih je na vrhu prioriteta poslovanja Gold gondole što za rezultat ima bolju efikasnost tima i kvlaitetnije pružanje usluge putnicima.

„Priprema za zimsku sezonu i redovni godišnji i polugodišnji tehnički pregled su prilika da se zaposleni u tehničkom sektoru dodatno obuče i usavrše svoje veštine. Obuka za rad na stubovima i na stanici će trajati pet dana. Radnici su osnovni nivo ove obuke prošli pre otvaranja gondole, ali sada se radi o višem stepenu usavršavanja. Na ovaj način postižemo veću brzinu tokom otklanjanja kvara, kao i tokom servisa. Naše kolege već sad mogu otkloniti kvar bez konsultacije sa stručnjacima iz Pome“, rekao je rukovodilac tehničke službe Gold gondole Aleksandar Milosavljević.