Pocetna Čajetina Saša Matić na Kraljevom trgu

Saša Matić na Kraljevom trgu

550
0
Podelite

Za sada su kapaciteti za doček Nove godine na Zlatiboru popunjeni oko 85 odsto. Prema rečima Vladimira Živanovića, direktora TO Zlatibor, očekuje se stoprocentna popunjenost, a za sam doček, kao i uvek, tražiće se krevet više

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor, 31. decembra, na Kraljevom trgu organizuju doček Nove godine uz kuvano vinu i rakiju i koncert Saše Matića. U ponoć je vatromet i koncert trubačkog orkestra Dejana Jevđića. Narednog dana, 1. januara biće koncert „Magla benda“. Inače, program dočeka Nove godine na Kraljevom trgu, kako je izjavio Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor, počeće već 28. decembra koncertom Leontine i dečijeg hora “Čarolija” i tada će deci sa područja opštine Čajetina biti dodeljeni novogodišnji paketići.

– Nadamo se većoj količini snega i da će na vreme početi skijanje na Torniku što je opet, nekako, glavni preduslov uspešne zimske sezone. Verujemo da ćemo dnevno, u kontinuitetu imati preko 50.000 posetilaca – istakao je Živanović i naveo je da je Zlatibor prema zvaničnoj republičkoj statistici u prvih deset meseci u ovoj godini kada obeležava značajan jubilej, 130 godina organizovanog turizma, zabeležio porast broja turista od 25 procenata i drugi je po posećenosti u Srbiji, iza Beograda. Planovi razvoja kojima opština Čajetina i komletna turistička privreda Zlatibora želi da se predstavi u narednom periodu, prema njegovim rečima, sigurano će dovesti još veći broj turista, a i hoteli koji ovih dana otvaraju svoja vrata gostima učiniće turističku ponudu ove planine kvalitetnijom.

Za predstojeću zimsku sezonu bogat program priprema i JP “Gold gondola Zlatibor” sa svojim partnerima. Prema rečima direktorke, Bojane Božanić, tokom januara i februra svakog dana biće novih sadržaja. Ponedeljak je rezervisan za sportske aktivnosti i na međustanici biće održavani besplatni časovi nordijskog skijanja, utorkom se planira zlatiborska čajanka na vrhu Tornika i na međustanici, sredom sadržaji za decu u prirodi, četvrtak je dan za umetnost u saradnji sa Kulturnim centrom, a petkom i subotom planirane su žurke na vrhu Tornika.

Kulturni centar Zlatibor će, prema rečima direktorke Danice Jevtić Šišović, svim kulturnim i turističkim sadržajima, dodati deo kulturnog i duhovnog nasleđa. Prvi put biće organizovana manifestacija “Duhovnim stopama” koja će početi izložbom ikona prof. Gorana Janićijevića, planiran je i koncert braće Teofilovića, obeležavanje Savindana, gostovaće Matija Bećković i mnogi drugi umetnici.