Pocetna Čajetina Nova faza u razvoju Zlatibora

Nova faza u razvoju Zlatibora

284
0
Podelite

Opština Čajetina ima ambiciozne planove koji proističu iz dosadašnje i iz nove Strategije razvoja opštine koja se upravo priprema, u kojoj će se naći sve što je započeto u prethodnim godinama, kao i ono što će se realizovati u narednom periodu. Svakako najvažniji projekat koji nas očekuje je nova gondola koja će kretati sa Tornika i koja će se završavati u Pribojskoj banji u ukupnoj dužini od oko 14 kilometara – najavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović novu fazu u razvoju Zlatibora tokom studijske posete turističkih novinara i ljudi od uticaja u oblasti turizma Zlatiboru, koju su zajednički organizovali Turistička organizacija Zlatibor i Turistička organizacija Srbije.

Uz to, oko Ribničkog jezera planiramo da izgradimo novi centar Zlatibora, takozvani Zlatni grad, nastavio je Stamatović, što podrazumeva izgradnju golf terena, kao i rezidencijalnih vila i hotela, tako da će ovaj deo naše planine izgledati mnogo modernije i savremenije. Od jezera ka centru naseljenog mesta Zlatibor se grade sportski tereni, petnaestak u prvoj fazi izgradnje, prvenstveno za pripreme sportskih ekipa. Grubi radovi na pripremi terena su već skoro završeni i u ovoj godini ćemo raditi na onim takozvanim finim radovima tj. na postavljanju svih instalacija, hibridne trave sa veštačkom podlogom, kao i na izgradnji pratećih sadržaja pored samih terena.

Radimo i na postavljanju novog cevovoda sa Sušičkih vrela u dužini od 17 kilometara. Već smo uradili prvu polovinu cevovoda i u drugoj polovini godine možemo očekivati da voda sa Sušičkih vrela bude na Karauli na Zlatiboru.

Plan nam je da završetkom svih tih radova na Zlatiboru može da boravi i milion posetilaca godišnje, što podrazumeva oko 10 miliona noćenja. Najposećenija planina Srbije i regiona će se tako svrstati u red najpoznatijih i najposećenijih planinskih turističkih centara Evrope.