Pocetna Čajetina Dve škole iz okruga doblie sredstva iz čelendž fonda

Dve škole iz okruga doblie sredstva iz čelendž fonda

116
0
Podelite

Jedanaest novih projekata stručnog obrazovanja i obuke iz Srbije danas je dobilo pismo o nameri finansijske podrške u trećem pozivu Regionalnog čelendž fonda u iznosu od 4,7 miliona evra za kupovinu savremene školske opreme i adaptaciju i opremanje radionica. Sredstva su dobile dve obrazovne ustanove iz Zlatiborskog okruga, Ugostiteljsko-turistička škola iz Čajetine i Tehnička škola Užice.

Direktorka Poslovne akademije PKS i rukovoditeljka Centra za dualno obrazovanje i obrazovne politike Mirjana Kovačević navela je da je cilj projekta jačanje saradnje obrazovnih ustanova i privrede.

“Raduju nas uspešni rezultati nakon tri javna poziva. Kada je Srbija u pitanju, imali smo 27 projekata sa više od 130 partnerskih preduzeća, i to ne samo na nivou srednjeg stručnog obrazovanja već i u obrazovanju odraslih”, kazala je Kovačević.

Očekuje se da Regionalni čelendž fond na jesen otvori novi poziv za grantove na koji će biti pozvane sve institucije stručnog obrazovanja u Srbiji u partnerstvu sa kompanijama.

Regionalni čelendž fond pospešuje relevantnost stručnog obrazovanja i obuke na tržištu rada finansiranjem ulaganja u opremu i infrastrukturu obrazovnih ustanova, koje tesno sarađuju sa kompanijama na jačanju stručnog i dualnog obrazovanja, a kroz proces javnog nadmetanja.