Pocetna Izbori 2024 DS-SRCE: Za demontažu jednopartijske užičke skupštine datum je 2. jun

DS-SRCE: Za demontažu jednopartijske užičke skupštine datum je 2. jun

1039
0
Podelite

Koalicija Demokratska stranka (DS) i Srbija centar (SRCE) predala je listu „Užički demokratski front“ za predstojeće lokalne izbore u Užicu 2. juna.

Nosilac liste dr Željko Bacotić (DS) zahvalio je građanima na podršci i potpisima čime su ovoj listi omogućili izlazak na izbore.

– Nadamo se da je 2. jun datum da se konačno demontira i koriguje jednopartijska Skupština grada Užica koja je pre četiri godine nastala na nelegalnim osnovama, na bojkotu zbog već tada neregularnih izbora – naveo je Bacotić uz ocenu da se kontinuitet neregularnosti nastavio do danas u izraženijem stepenu. Međutim dodaje užičke demokrate su sa svojim koalicionim partnerom odlučile da se bore i izađu na izbore.

– Očekujemo rezultat koji će nam omogućiti da zajedno sa drugim opozicionim organizacijama promenimo vlast u Užicu – ocekuje Bacotić.

Lista “Užički demokratski front” je puna i ima 67 odborničkih kandidata koliko ima i imesta u užičkom parlamentu, a podržalo je 695 građana svojim potpisima.

Goran Radosavljević (SRCE) istakao je da ova koalicija jako dobro sarađuje godinu i po dana od prve zajedničke političke tribine.

– Izbori u gradu jesu praktično pitanje unapređenja kvaliteta života građana. Gledaćemo da pristup našim parama imaju najpošteniji i najčasniji, a da trošenje budžetskih sredstava bude na obrazovanima i najiskusnijima – porucuje Radosavljević.

Prema rečima dr Željka Bacotića na listi “Užički demokratski front” delom su potpuno novi ljudi, a delom kandidati sa dugogodišnjim iskustvom i odborničkim stažom koji će svakako doprineti da grad bolje funkcioniše “jer ima mnogo mesta za popravljanje”.

– Prikupljanje potpisa je praktično trajalo četiri dana i bilo je veoma uspešno. Smatramo da su i na ovaj način ljudi nagovestili svoje izborno opredeljenje – poručio je na kraju Goran Radosavljević predsednik užičkog odbora pokreta SRCE.