Pocetna Izbori 2024 Novi DSS-NLS: Predaja liste „Za novo Užice“

Novi DSS-NLS: Predaja liste „Za novo Užice“

710
0
Podelite

Koalicija Nova demokratska stranke Srbije (Novi DSS) – Branko Đurić i Novo lice Srbije (NLS) – Miloš Parandilović predala je danas izbornu listu „Za novo Užice“ Gradskoj izbornoj komisiji.

Na listi su 23 odbornička kandidata i prema rečima nosioca liste Branka Đurića (Novi DSS) učiniće sve i da na izborima 2. juna opravdaju poverenje preko 3000 birača koliko su glasova dobili u Užicu na prethodnim parlamentarnim izborima.

– Zahvaljujemo se svima koji su potpisima podržali listu „Za novo Užice“ i borićemo se da vratimo dostojanstvo ovome gradu i hrabro boriti protiv primitivizma koji je proteklih deset godina zavladao Užicem – rekao je posle predaje liste Đurić uz obećanje da će Užičanima ova koalicija vratiti osmeh na lice i stari duh po čemu je Užice uvek bilo prepoznatljivo. On je istakao da će „težiti da Užice vrate Užičanima kako i gradske institucije više ne bi vodili ljudi sa strane koji ne znaju ko su Dovarjaši, ko su Carinaši, gde je Čukalovina, Belo groblje, Ibiševo guvno..“.

– Učinićemo sve da se naša deca sa diplomama vrate u ovaj grad i da bez partijskih knjižica u svom gradu dobiju posao – naveo je Đurić i dodao da će kampanja ove koalicije biti mirna i bez blaćenja političkih neistomišljenika.

Prema njegovim rečima na odborničkoj listi Novog DSS-NLS su mladi ljudi, preduzetnici, pravi Užičani uz napomenu da će lista „Za novo Užice“ pomrsiti račune mnogima na užičkoj političkoj sceni i na izborima 2. juna. Na novinarsko pitanje o bojkotu centrale Novog DSS-a beogradskih izbora i izlasku ove stranke u Užicu na lokalne izbore Branko Đurić objašnjava da je „odluka o učešću bila na lokalnim i gradskim odborima i da je užički odbor Novog DSS-a odlučio da izađu na izbore kako bi opravdali svojih tri hiljade glasova na proteklim parlamentarnim izborima i povrenje
Užičana koje su im građani dali 17. decembra “.

– Cilj nam je i nadam se da će kompletna užička opozicija uspeti da sruši sadašnju lokalnu vlast – poručio je Đurić posle predaje potpisa Komisiji.