Pocetna Izbori 2024 ZLF-NPS: Izabrali smo borbu za Užice bez zagađenja

ZLF-NPS: Izabrali smo borbu za Užice bez zagađenja

425
0
Podelite

Koalicija „Biramo borbu, biramo Užice“ predala je Gradskoj izbornoj komisiji listu sa odborničkim kandidatima za lokalne izbore 2. juna. Koaliciju čine Zleno-levi front i Narodni pokret Srbije, a listu je potpisima podržalo 633 građana Užica.

Posle predaje liste predstavnici koalicije uputili su poziv građanima da se u ponedeljak, 13. maja u podne pridruže njihovoj akciji ispred Gradske kuće kada će zatražiti odgovore od nadležnih u lokalnoj samoupravi šta se dešava sa požarom na deponiji i zagađenjem.

Nosilac liste Jovanka Lučić (ZLF) rekla je da su ciljano izabrali broj 8, poslednje mesto na glasačkom listiću da bi i na ovaj način bili što dalje od SNS-a i njihove politike.

– Ovu koaliciju čine aktivisti, nova lica u politici koja su neopterećena balastom prošlosti okupljeni u cilju doprinosa da se u našem gradu i državi živi kvalitetnije – navela je Lučić. Ona je dodala da ova grupacija želi i da doprinese većem učešću građana u odlučivanju, transparentnosti i razumnom trošenju budžetskih sredstava i stvaranju grada po meri njegovih građana.

Bojan Mitrović (NPS) koji je sledeći na listi kaže da su se Zeleno-levi front i Narodni pokret Srbije okupili kako bi pokazali da je moguća promena vlasti i moguća promena iz korena u gradu Užicu.

– Želimo da pokažemo neke nove ljude. Želimo da pokažemo kako se organizuje grad i javna preduzeća. Želimo da damo šansu novim mladim ljudima i želimo da omogućimo stručnim ljudima da dobiju šansu da vode ovaj grad i učestvuju u njegovom razvoju i napretku, a ne u njegovom zagađenju – poručio je Mitrović.

– Okupili smo se oko vrednosti za koje će se boriti u Skupštini Grada i drugim predstavničkim telima, a koje su: društvena pravda i ravnopravnost, održivi razvoj i ekološka odgovornost, grad po meri građana i građanki, sloboda i poštovanje različitosti. Ovo su univerzalne vrednosti koje čine suštinu dostojanstvenog života. Zato ćemo na izborima tražiti podršku svih koji žele da za svoje predstavnike imaju dokazane borce da Užice postane bolji grad – navode stranke koje čine koaliciju „Biramo borbu, biramo Užice“.