Pocetna Politika Inicijativa za Požegu: Duboko – bez kvoruma na sednici u Požegi

Inicijativa za Požegu: Duboko – bez kvoruma na sednici u Požegi

590
0
Podelite

Odbornici vladajućih stranaka se „nisu pojavili“ na sednici Skupštine opštine Požega koja je zakazana za danas u 10 časova i time nisu dali kvorum. Sednica je sazvana na zahtev opozicionih odbornika, kako bismo raspravili situaciju na regionalnoj deponiji Duboko i opasnost po zdravlje naših građana. Smatrali smo da je od velike važnosti da zauzmemo zajednički stav kao najviši organ opštine Požega i time pokažemo odgovornost za ono za šta smo izabrani.

Naša namera je bila da mi zajedno nastupimo kao Skupština opštine i pretresemo šta možemo da uradimo kako bismo obaveštavali i zaštitili svoje sugrađane, a stranke vlasti su se brže-bolje istrčale saopštenjem da mi gledamo politički profit, dok su se oni sakrili od debate i „zajedničkog interesa svih Požežana i Požežanki“ u strahu da slučajno ne dožive neku kritiku.

Odluka SNS i SPS da se ne pojave na sednici je sramna! U svojoj aroganciji i političkoj sili, smatrali su da zdravlje Požežana nije dostojno njihovog vremena i time ponizili celu opštinu!

Poslovnik o radu skupštine predviđa da se u slučaju nedostatka kvoruma proglasi pauza od 30 minuta, a potom ukoliko i dalje nema kvoruma, sednica će se odložiti najduže za 10 dana. Predsednica skupštine nije ispoštovala Poslovnik i samo je izašla iz sale.

Odbornici su predstavnici građana. Zapitajte se kakvi su to predstavnici ako ne žele da se bave najvažnijom od svih tema, a to je naše zdravlje.