Pocetna Izbori 2024 SNS tvrdi da sa Zdravom Srbijom ima većinu, opozicija osporava

SNS tvrdi da sa Zdravom Srbijom ima većinu, opozicija osporava

531
0
Podelite

Dok je SNS proglasio pobedu u svim gradovima i opštinama u Srbiji na lokalnim izborima užička opozicija tvrdi da koalicija oko SNS i Zdrava Srbija teško mogu preći 51 odsto za većinu u lokalnoj skupštini.

U obraćanju u Izbornom štabu SNS u Beogradu, Aleksandar Vučić je rekao da u Užicu kao i u Nišu nije ostvaren ubedljiv rezultat kao u ostalim gradovima, ali da sa Zdravom Srbijom SNS u Užicu ima većinu.

Dragoljub Stojadinovića iz štaba užičkog SNS-a kaže da je koalicija oko SNS-a osvojila 45,53 odsto glasova ili 33 mandata i da sa Zdravom Srbijom ima 37 odborničkih mesta od 67 u užičkoj skupštini.

Prema istom izvoru GG “Sloga” Glišo Vidović osvojila je 10 mandata, UOL-UA 6, Novi DSS-NLS 2, Zdrava Srbija 4, Užički demokratski front DS-SRCE 8 i “Biram borbu biram Užice” 4 mandata. Po podacima ovog štaba census nije prešla lista “Najbolje za Užice”, NS-DVERI-POKS sa 2,51 odsto osvojenih glasova.

Užički Zeleno-levi front saopštava “po našim preliminarnim rezultatima SNS neće imati većinu u Užicu”

Lista GG “Sloga” i Glišo Vidović kaže da su politička opcija koja je na ovim izborima osvojila značajan broj glasova i druga je po snazi u Užicui da najverovatnije SNS i Zdrava Srbija neće moći da formiraju većinu.

Lista Milan Stamatović-Zdrava Srbija bila je bolja od Vučića na izbornom mestu u Kačeru, jedna je od zanimljiovosti ovih izbora.

Grupa građana UOL-UA navodi da je Glišo Vidović osvojio oko 15 odsto glasova, DS 12, a njihova lista “Naš grad-naši ljudi” 9 odsto i da će sve zavisiti od prelaska cenzusa pojedinih koalicija i kako će se preliti glasovi.