Pocetna Izbori 2024 Užice: Na vreme svih 89 birališta

Užice: Na vreme svih 89 birališta

424
0
Podelite

„Svih 89 biračkih mesta na području grada Užica od kojih pet u Sevojnu otvorena su jutros na vreme u 7 časova“, izjavila je predsednica Gradske izborne komisije Milka Protić.
Ona je dodala da je utvrđen i distribuiran sav potreban izborni materijal za otvaranje biračkih mesta na današnjim lokalnim izborima u Užicu.

– Na boiralištima su prvi glasači, izborni dan je započeo uredno i nadam se da će tako biti i dalje – navela je Protić i dodala da GIK kontroliše rad biračkih odbora, da je prvi obilazak završen i konstatovano da sve protiče u redu bez primedbi i problema.

– U slučaju eventualnih problema GIK će biračkim odborima pružati svu potrebnu pravnu pomoć i blagovremeno pomagati kako bi bile sprečene eventualne štetne posledice – kaže Protić.

Na biračkom spisku je 63.393 glasača, od čega 57.767 u Užicu, a 5.626 u Sevojnu. Osam izbornih lista učestvuje na lokalnim izborima u Užicu sa svojim kandidatima za novi saziv užičke skupštine koja ima 67 mesta.

Do sada je prijavljeno 437 glasača koji žele da glasaju van biračkog mesta usled sprečenosti i rok za prijavu je danas do 11 časova.

GIK će pratiti izlaznost sa šest biračkih mesta koja su za to opredeljena i saopštavati na svaka dva sata. U 10 časova će saopštiti prvi presek izlaznosti. Lokalne izbore u Užice prate i strani posmatrači Misije OEBS-a. Domaći nisu prisutni.

Najmanje glasača ima na biračkom mestu u Vrutcima 98, a najviše u Turici 1621 u osnovnoj školi, a u Sevojnu u OŠ „Aleksa Dejović“ 1588 glasača na bioračkom spisku.

Početak izbornog dana u Užicu prati kiša koja neprestano pada od ranih jutarnjih sati.