Pocetna Društvo Užičani na fićijadi u Dalmaciji

Užičani na fićijadi u Dalmaciji

505
0
Podelite

Četvorica Užičana Nenad Filipović, Vladimir Ivanović, Predrag i Nenad Šalipurović učestvovali su na fićijadi u Dalmaciji. Iz Užica su krenuli sa tri fiće koje su proizvedene 1968., 1977. i 1983.godine.

– Ruta od Užica do Biograda na moru je u jednom pravcu duga 650 kilometara i išli smo preko Višegrada, Sarajeva, Konjica, Tomislavgrada i Sinja do prvog okupljanja u Benkovcu. Sledećeg dana posle smotre, kolona je krenula u Zadar, gde je organizovana i izložba uz druženje, a zatim i u Biogradu na moru – rekao je za „Vesti“ Nenad Filipović.

Užičani su prezadovoljni ovim putovanjem, druženjem i kako kažu „fića je provereno vozilo i bez obzira na godine proizvodnje nisu imali nikakvih problema“. U proseku su vozili 60 km na sat.

Na trećem Dalmatinskom fićo skupu okupili su se ljubitelji čuvene Zastave 750 koja je simbol jednog vremena, druženja i nostalgije. Oko 90 fića stiglo je u Dalmaciju iz zemalja bivše Jugoslavije, Austrije i Nemačke.

Okupljanja fićista je i turistička atrakcija tako da su veliku pažnju izazivali ne samo jugonostalgičara, već i svih drugih koji su ih pozdravljali tokom višečasovnog putovanja.