Pocetna Društvo Evropski kup u raftingu po drugi put u Užicu

Evropski kup u raftingu po drugi put u Užicu

1362
0
Podelite

Užice će po drugi put biti domaćin Evropskog kupa u raftingu od 7. do 9. juna na reci Đetinji. Najavljeno je učešće 15 takmičarskih ekipa iz zemlje i inostranstva koje će u subotu voziti slalom, dok je za nedelju predviđen spust od Plaže do Ade. Organizator takmičenja su Sportski savez Užica i Grad Užice u saradnji sa Rafting savezom Srbije.

Član Gradskog veća za saobraćaj Slobodan Šiljković pozvao je Užičane da tokom vikenda prisustvuju ovom jedinstvenom događaju u Užicu na kome učestvuje veliki broj posada iz zemlje i inostranstva.

– Stigle su potvrde da će učešće uzeti ekipe iz Italije, Bugraske, Ukrajine, Hrvatske, Crne Gore, ili i iz Irana. Nosilac svih aktivnosti je Sportski savez Užice i mi smo kao lokalna samouprava potpuno spremni da sve organizujemo prema pravilima i propisima za ovakva takmičenja – dodao je Šiljković uz očekivanje da će užički rafting svake godine imati sve više posetilaca.

Predsednik Rafting saveza Srbije i potpredsednik Svetske rafting federacije, Boris Kurjakov uz najavu Evropskog kupa dodao je i održavanje državnog prvenstva na Đetinji.

– Ugostićemo ekipe iz Evrope i ovo nam je drugo takmičenje u Užicu. Prošle godine organizacija je bila predivna i sve u najboljem redu. Bićemo na stazi u kanjonu Đetinje gde ćemo postaviti kapije. Očekujemo veći broj učesnika i imaćemo 15 timova koji će se takmičiti u disciplinama slalom, a u nedelju će biti spust od Gradske plaže do Ade – dodao je Kurjakov i ovoga puta uputio poziv građanima da prisustvuju ovom velikom događaju.

Dragiša Kuzmanović, generalni sekretar Sportskog saveza Užice kaže da su prošle godine krenuli „oprezno i bojažljivo“ u organizaciju ovog takmičenja, ali kako su „napravili jedno vrhunsko takmičenje ove godine s lakoćom ušli u organizaciju“.

– Mislim da će ovo biti još uspešnije takmičenje, koje će nadam se postati tradicionalno o čemu svedoči i veći broj prijavljenih ekipa nego lane – dodaje Kuzmanović koji očekuje da će se „narednih godina Užice kandidovati sa Rafting savezom Srbije za organizaciju Svetskog prvenstva u raftingu za juniore, a možda i za starije kategorije“.