Pocetna Odbojka Zakoč: Želimo da budemo stabilan prvoligaš

Zakoč: Želimo da budemo stabilan prvoligaš

436
0
Podelite
Foto: Oglasna tabla

Trener odbojkašica „Jedinstva“ Darko Zakoč posle dve decenije je ponovo na čelu tima koji je će od oktobra voditi u najvišem rangu takmičenja Superligi u koju su se Užičanke vratile posle niza godina.

Uvek odmeren u izjavama terner Zakoč očekuje stabilizaciju tima „Jedinstva“, kvalitetan rad i povratak publike u dvoranu „Veliki park“. Najavljuje početak priprema 1. avgusta uz dosta pojačanja u ekipi.

– Nema „bombastičkih izjava“ i obećanja tipa „jurišamo na titulu“. Prvo stabilnost, a onda možemo govoriti o drugim stvarima. Želim da ekipa koju ću trenirati izgara na terenu i da svaka utakmica bude način za novo dokazivanje, a biće tu puno mladih, neafirmisanih igrača. Želim da posle dugo vremena imamo izdanke užičke odbojkaške škole i dve-tri devojke u državnoj selekciji – poručio je novi-stari trener odbojkašica „Jedinstva“.

Odbojkašice „Jedinstva“ su osvojila 9 titula prvaka države i u upravi kluba o najtrofejnijem užičkom sportskom klubu svedoće i 163 pehara. Rad i trud se isplatio i posle osvajanja prvog mesta u Prvoj ligi sada su u eliti ženske odbojke u Srbiji.

– Osećanja su uzburkana posle dvadeset godina i povratak u klub koji je mene stvarao i na čije stvaranje sam uticao devedesetih i to jeste neraskidiva veza – rekao je Zakoč i istakao da su sugestivnost i optimizam Vesne Čitaković Đurišić odigrali veliku ulogu da se vrati u „Jedinstvo“.

U odnosu na ekipu koja je osvojila plasman u Superligu biće dosta promena, a najavljeno je i dosta odlazaka, a neke devojke su završile i igračku karijeru. Darko Zakoč primećuje da je „Jedinstvo“ boravkom u nižem rangu nije bilo u prilici da iskoristi priliku da bude konkurentnije sa ekipama koje su sada u vrhu. I ovom prilikom naglašava značaj igračkog potencijala koji sa znanjem dovodi do rezultata.

Milovan Bošković, predsednik OK „Jedinstvo“ kaže da je Darko Zakoč dugogodišnji saradnik, trener i godinama uspešan čovek u odbojci Užica i Srbije. Kao ni ostali nije skrivao radost što je ponovo u klubu trener čije ime je neraskidivo vezano sa slavnim danima „Jedinstva“. Kao i Zakoč kaže „vremena su se promenila, išli smo od zvezda do trnja, ali imamo potencijal da zadržimo „Jedinstvo“ u rangu stabilnog Superligaša.

– Ne možemo reći bićemo šampioni, ima tu dosta kvalitetnijih ekipa sa više finansija samo želimo da budemo stabilan prvoligaš – poručuje Bošković i ističe da kadrovi i struka moraju biti „potkovani“ i finansijama uz reči zahvalnosti MMP Jedinstvu i Dunavu i manjim donatorima na podršci pogotovo što je odbojka neprofitan sport. Ali zato najveći benefit za društvenu zajednicu ne može se izmeriti novcem – dve stotine dece u gradu trenira odbojku zahvaljujući promociji ovog sporta i uspesima odbojkašica „Jedinstva“ što je izuzetan broj.