Pocetna Društvo Više slobodnih mesta nego osmaka u Užicu, mala matura u utorak, 18....

Više slobodnih mesta nego osmaka u Užicu, mala matura u utorak, 18. juna

577
0
Podelite

Osmi razred u školama koje pokriva Školska uprave Užice završava 2.467 učenika od kojih 703 u Užicu. Za upis u srednju školu ima 2.848 mesta što je za 381 više nego osmaka.

Po šest odeljenja upisuju Medicinska škola, Užička Gimnazija, Ekonomska i Tehnička škola „Radoje Ljubičić“, a jedino u Tehničkoj školi biće upisano devet odeljenja, navedeno je iz Školske uprave Užice.

Završni ispit u osnovnim školama biće pomeren za jedan dan i održaće se 18, 19. i 20. juna zbog drugog dana Kurban bajrama, koji je neradni za pripadnike Islamske zajednice.

Ispit će se održati po redosledu kao što je i planirano. Prvog dana, 18. juna, učenici će polagati test iz srpskog odnosno maternjeg jezika, drugog dana matematiku i trećeg, izabrani predmet.

Ispit će se u svim školama u Srbiji počinje u 9.00 i traje do 11.00 časova. Preliminarni rezultati biće objavljeni 22. juna, a 25. juna konačni.

Popunjavanje liste želja je 26. i 27. juna elektronskim putem ili u matičnim osnovnim školama. Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po srednjim školama i obrazovnim profilima je 2. jula, kao i slobodna mesta za drugi krug upisa.