Pocetna Društvo Otvorena letnja sezona Torniku

Otvorena letnja sezona Torniku

249
0
Podelite

Danas je zvanično otvorena letnja sezona na planinskom centru Tornik. U ponudi posetiocima i ove godine su panoramska žičara, bob na šinama, zip lajn, staze za planinski biciklizam i veštačka stena za penjanje. Takođe, na Torniku su i „Avantura park“ i tereni za mini golf.

„Sezona će trajati do polovine septembra, a posetioci će uz sadržaje u samom podnožju Tornika moći da iznajmljuju i bicikle i kartove. Cene svih sadržaja su inače više za 10 odsto u odnosu na prošlu letnj usezonu“, kaže Branko Blagojević, rukovodilac Ski centra Tornik.

JP „Skijališta Srbije“ svojim letnjim sadržajima na Torniku svake godine dodatno upotpunjuju i unapređuju turističku ponudu, koja ima veliki značaj za doživljaj posetilaca.

”Zlatibor je u toku 2023. godine oborio sve rekorde posećenosti, zvanična statistika govori da smo prešli preko milion ostvarenih noćenja što znači da je nezvanična statistika još bolja. Takođe statistički podaci za period januar – april su veoma ohrabrujući pa očekujemo da će ova sezona nadmašiti prethodnu. Od početka ove godine zaklljučno sa aprilom noćenja na Zlatiboru su 33 posto viša nego u istom periodu prošle godine, a ostvaren broj noćenja stranih turista je za 36 posto veći tako da očekujemo još uspešniju nastupajuću sezone kao i nove rekorde“, rekla je Nevena Majstorović ispred Turističke organizacije Zlatibor.

Planinski centar Tornik za posetioce će biti otvoren svim danima od 10 do 17 časova.