Pocetna Muzika Četiri koncerta na 59. MOSI u Užicu

Četiri koncerta na 59. MOSI u Užicu

6495
0
Podelite
Foto: ZooMUE

Grad uŽice biće domaćin 59. MOSI, koje će od 10. do 14. jula, okupiti oko 2500 sportista iz 35 opština sa tromeđe Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Takmičenje će se odvijati u 18 sportskih disciplina, tri su nove u odnosu na prethodne igre, a to su plivanje i vaterpolo za muškarce i basket 3×3 za muškarce i žene. Prema rečima gradonačelnice bezbednost učesnika i zdravstvena zaštita na prvom su mestu.

“Od trenutka kada je grad Užice od oštine Kolašin preuzeo titulu, počele su temeljne pripreme za ove spotrske susrete, pa su tako pažljivo određeni smeštaj i ishrana, a istakla bih da su i bezbednost i aspekt zdravstvene zaštite na visokom nivou. Otvaranje 59. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara planirano je za 10. jul u 18 časova na Stadionu „Radomir Antić“, nakon čega nas očekuje koncert Dejana Petrovića i Big benda od 21 čas. Takođe, i koncerti ostalih dana počinju u 21 čas na Gradskom trgu, i to: 11. jula nastupiće Amadeus bend, 12. jula Željko Vasić, i 13. jula grupa Kerber”, najavila je gradonačelnica Užica, dr Jelena Raković Radivojević.

Kao predgrupe nastušaće i lokalni izvođači a istovremeno tokom ovih večeri i u Gradskom kulturnom centru odvijaće se bogat zabavni program.

Svi učesnici i gosti Užica pored sportskih takmičenja i večernjih koncerata moći će da posete Narodni muzej, Hidrocentalu “Pod gradom” , Gradsku galeriju i Jokanovića kuću i upoznaju se sa bogatom istorijom i kulturom grada.