Pocetna Kultura „Festival između reka i planina“

„Festival između reka i planina“

256
0
Podelite

Manifestacija PP FEST održava se u Prijepolju od 4. do 7. jula. „Festival između reka i planina“ okupiće ljubitelje sportsko-rekreativni i kulturno zabanih dešavanja.

„Sve ustanove i institucije su uključene u organizaciju raznovrsnih programa tokom ovog perioda. Uprkos skromnim sredstvima uspeli smo da obezbedimo bogat program za sve naše goste i sugrađane“, rekao je predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić koji je najavio i dodelu nagrada Opštine Prijepolje za najistaknutije pojedince.

Direktorka Doma kulture Prijepolje Admira Hamidović je predstavila kulturno-umetnički i kulturno-zabavni program Doma kulture u Prijepolju za vreme održavanja manifestacije PP FEST i pozvala javnost da se uključi u kulturna dešavanja.

Na muzičkom programu PP FEST-a nastupaju GRUPA VALENTINO u petak, 5. jula u 20.30, ŽELJKO VASIĆ u subotu, 6. jula u 21 čas i ALEN ISLAMOVIĆ u nedelju, 7. jula u 21 čas. Na Muzičko-poetskoj večeri na otvaranju u četvrtak, 4. jula nastupiće Boris Režak i Marko Milošević. Svi koncerti se održavaju na platou ispred Doma kulture i besplatni su za sve posetioce, najavila je direktorka Doma kulture.

Direktor Turističke organizacije Prijepolje Petar Vasiljević je istakao da je manifestacija PP FEST posle dužeg vremena prva veća manifestacija u Prijepolju koje će privući goste iz šireg regiona: Srbije, Crne Gore i BiH što je od ogromnog značaja za promociju turističkih potencijala opštine Prijepolje.

„Tokom trajanja PP Festa – festivala između reka i planina, očekuje nas dobra zabava, različite sportske aktivnosti i bogat muzički program. Pored sjajnih koncerata, tokom trajanja festivala posetioci će moći da uživaju raftingu našim lepim Limom i Kupu u paraglajdingu koji se održava iznad samog jezgra grada“, najavio je Vasiljević.

U petak i subotu, 5. i 6. jula je tradicionalni turnir u basketu 3×3 u parku Narodnih heroja za koji vlada veliko interesovanje ekipa iz cele zemlje. U subotu, 6. jula na Ušću se organizuju Limski darovi – izbor za najboljeg prijepoljskog zeta i snajku uz muziku benda La CamPPanela. U nedelju, 7. jula, na sam Dan opštine u prepodnevnim časovima održaće se Međunarodni kup u ribolovu na potpećkom jezeru, a u poslepodnevnim časovima nas očekuju PP Fest – dečije igre (program za najmlađe), kao i Sajam domaćih proizvoda.

PP Fest je festival koji pokreće interesovanje za Prijepolje ne samo u zemlji, već i u širem regionu odakle se očekuje veliki broj posetilaca.