Pocetna Politika Gradonačelnica Užica: Ostavimo dnevnu politiku za dobrobit grada

Gradonačelnica Užica: Ostavimo dnevnu politiku za dobrobit grada

181
0
Podelite

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević pozvala je odbornike na kraju podnošenja ekspozea na konstitutivnoj sednici užičkog parlamenta da “dnevnu politiku ostave po strani” i da za “dobrobit grada prevaziđu sve različitosti, jer samo je Užice večno”.

Raković Radivojević je prilikom izbora na funkciju koju će obavljati i u novom mandate istakla da Grad Užice od februara naredne godine neće imati ni dinara kreditnog duga. Zatim je govorila o velikim projektima među kojima su rekonstrukcija bolnice, obilaznica, tunel ispod Kadinjače, aerodrom Ponikve, auto-put i navela da je ključni generator razvoja Užica investicije države i privrede

– Zahvaljujem se na podršci i ukazanom poverenju kako kolegama odbornicima, tako i svim građankama i građanima Užica koji su prepoznali da je ono što smo radili u prethodne četiri godine bilo dobro. Naravno moglo je i bolje, ali ako uzmemo u obzir sve okolnosti koje su nas pratile moramo biti zadovoljni. Zadovoljstvo je sada još veće, jer smo dobili priliku da sve što smo započeli i planirali završimo, a reč je o zaista važnim i velikim projektima i investicijama za sve nas, ali i za generacije koje dolaze. Kao što sam rekla u ekspozeu pred nama je period veoma predanog rada, jer želimo da Užice u godinama koje dolaze bude lider ovog regiona, moderan univerzitetski, zdravstveni, privredni, kulturni, sportski centar. To je moj i zadatak svih ljudi koji će zajedno samnom voditi ovaj grad u naredne četiri godine – rekla je Radivojević.

U iscrpnom izlaganju ona je govorila o ulaganjima u gradsku infrastrukturu, putevima i ulicama, u vrtiće, škole, parkirališta, rešavanje problemtima aerozagađenja. Istakla je da “prvenstveno moramo voditi računa o svakom čoveku, jer briga o ljudima mora biti prioritet svih prioriteta”.

Pri tom je navela da veliku sigurnost pruža velika podrška države i Vlade Srbije i podvukla da Grad želi da bude istinski partner užičkim privrednicima.