Pocetna Region Igre mogu da krenu

Igre mogu da krenu

256
0
Podelite

Večeras u Užicu počinju 59. MOSI, koje će u naredna četiri dana okupiti više od dve hiljade učesnika iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Svečanim defileom na Gradskom stadionu “Radomir Antić” u 18 časova počinje ceremonija otvaranja. Prvi na stazu izlaze atletičari na 800m za žene i muškarce, a nakon toga u 20 časova je fudbalska utakmica između Čajetine i Užica.

„Pune 53 godine čekali smo na ovaj dan i zato sa nestrpljenjem očekujemo početak manifestacije , koja će okupiti oko 2 000 takmičara. Oni će se nadmetati u raznim disciplinama ali i imati priliku da učestvuju i posećuju ostale sadržaje koje smo za njih pripremili“, rekao je član Gradskog veća Dragoljub Stojadinović i pozvao sugrađe da prisustvuju ceremoniji otvaranja 59. MOSI.

„Za sportiste iz 29 opština iz Srbije , Crne Gore i Bosne i Hercegovine obezbeđen je smeštaj na nekoliko lokacija u našem gradu. Kolektivni smeštaj biće u Studentskom centru, Razvojnom centru u Krčagovu, Učeničkom domu “Petar Radovanović”, Učeničkom domu u Koštici, svi hoteli i hosteli biće puni kao i individulani smeštaj u našem gradu i okolini, kaže član gradskog veća i član Organizacionog odbora Srđan Nedeljković.

Užice je domaćinstvo MOSI dobilo još 2019. godine na skupštini MOSI u Novoj Varoši, ali je odloženo zbog epidemije COVID-a 19.

„Apsolutno smo spremni da dočekamo više od dve hiljade sportista službenih lica, takmičara, novinara, na svim borilištima u Velikom parku, na Gradskom stadionu, halama, biciklističkim i planinarskim stazama, Gradskom bazenu… Potrudili smo se da sve terene sredimo i nabavimo neophodnu opremu, tako da igre mogu da krenu, izjavio je generalni sekretar Sportskog saveza Užice Dragiša Kuzmanović.

Početak igara obeležiće i koncert Dejana Petrovića i Big benda na Trgu partizana u 21 čas. Sutra je Amedeus bend, u petak koncert Željka Vasića, a u subotu nastupiće grupa Kerber.