Pocetna Čajetina Nagradna igra za turiste na Zlatiboru

Nagradna igra za turiste na Zlatiboru

190
0
Podelite

Zlatibor je prošle godine bio rekordna planina po posećonsti, destinacija koja je posle Beograda ostvarila preko milion noćenja. Prema rečima direktora TO Zlatibor Vladimira Živanovića od polovine jula se očekuje jek sezone na Zlatiboru,. Trenutno boravi 15-20 hiljada gostiju, naročito vikendom kada ih je od 25-30 hiljada. Zlatibor sada kao turistička destinacija ima oko 60 hiljada kreveta, a sredinom jula, u toku avgusta i septembra očekuje se popunjenost oko 95 odsto.

„Zvanično dešavanja na Kraljevom trgu i na Zlatiboru počinju 21. jula koncertom Sare Jo. Pokušali smo da ovog leta program osavremenimo, prilagodimo mladoj populaciji, porodicama sa decom. Biće dosta predstava za decu, animacija, tematskih večeri. Ove godine imaćemo nastupe DJ-eva, Marko Milošević, Marko Nastić, biće Jazz veče, veče narodne muzike, klasične sa Bojanom Suđićem i Sinfonijskim orkestrom“, najavio je Živanović.

Novina ove sezone je nagradna igra za posetioce koja će se izvlačiti svakog petka sa svečanim proglašenjem pobednika za tu nedelju, a za kraj avusta planirano je veliko izvlačenje sa velikom nagradom.

„Ideja i motiv nagradne igre je stimulacija registrovanja posetilaca u smeštaju. Pravo na nagradu ostvariće svi turisti koji su registrovani u sistemu e-turiste. Na nekoliko mesta na Kraljevom trgu, na početnoj stanici Gold gondole, u Turističkoj organizaciji, posetioci mogu da se prijave i tako podignemo svest o važnosti kategorisanih turističkih kapaciteta. To će pomoći većoj vidljivosti Zlatibora, opštine Čajetina i zabeležićemo bolje rezultate u registrovanom turističkom smeštaju“, rekao je direktor TO.