Pocetna Čajetina (D)oživi ritam leta na zlatiborskoj Gold gondoli

(D)oživi ritam leta na zlatiborskoj Gold gondoli

321
0
Podelite

Kako izgleda nezaboravno leto na planini saznaće posetioci Zlatibora koje očekuju raznovrsni sadržaji i bogat kulturno-umetnički program, poručili su JP „Gold gondola Zlatibor“, Turističke organizacije Zlatibor i Kulturnog centra Zlatibor na otvaranju letnje sezone na vrhu Tornik. Kulturno leto, Petrovdanski dani, koncerti, predstave, sportske aktivnosti, zabavno-edukativne radionice, nagradna igra, bioskop na otvorenom, muzičke manifestacije i ostali sadržaji obogatiće boravak svakog modernog turiste na Zlatiboru.

„(D)oživi ritam leta“ naziv je letnjeg programa koji je pripremio tim JP „Gold gondola Zlatibor“ pažljivo osluškujući potrebe i želje turista. Svakog dana, od 12 do 14 časova, u ponudi će biti brojne besplatne aktivnosti na međustanici.

„Uz poruku „Gondola je zdrava navika“, ponedeljkom će posetioci moći da nauče sve o balansu zdrave ishrane i vežbama u prirodi, a instrukcije će pružati stručni tim iz Specijalne bolnice „Čigota“. Utorak će se odvijati „U zagrljaju vetra“ kada će ljubitelji adrenalinskih sportova moći da se upoznaju sa osnovama paraglajdinga, kao i da se oprobaju u besplatnim tandem letovima sa Čigote ili nekih drugih pozicija. Sredom, četvrtkom i petkom će u ponudi biti sadržaji za decu u saradnji sa Edukativnom razvionicom i NS Pro Group. Planirani su eksperimenti u prirodi, zabava, tradicionalne igre i ostale aktivnosti koje vole naši najmlađi. Nastavljamo sa zanimljivim sadržajima koji su privukli veliku pažnju poput „Četkice i čašice“ i bioskopa na otvorenom, a prva projekcija je 20. jula na međustanici. Novina ovog leta je da će poznati lekar interne medicine, Ranko Rajović, biti gost Gold gondole i održaće predavanje 25. jula u Kulturnom centru Zlatibor, a 27. jula je modno-kozmetički spektakl na međustanici.“, rekla je direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić.

Tokom avgusta održavaće se besplatne NTC radionice za decu koje će voditi Ranko Rajović, kao i muzičke manifestacije i vođene „e-bike“ ture. Koji su to najvažniji elementi u nastajanju kvalitetne fotografije saznaće učesnici Male škole fotografije na Gold gondoli 31. jula. Predstava Ženski razgovori u izvođenju Teatra Inat Užice je na programu 22. avgusta, a za kraj sezone goste očekuje koncert poznate muzičke zvezde.

PROGRAM AKTIVNOSTI I DOGAĐAJA ZA JUL NA GOLD GONDOLI

Bioskop na otvorenom
– subota, 20. jul, međustanica
– utorak, 30. jul, međustanica

Degustacija kačamaka
– nedelja, 21. jul, Tornik

Predavanje Ranka Rajovića u Kulturnom centru Zlatibor
– četvrtak, 25. jul

Kreativna radionica „Četkica i čašica“
– petak, 19. i 26. jul, na vrhu Tornik

Modna revija
– subota, 27. jul, međustanica

Erski kabare
– nedelja, 28. jul, međustanica

Mala škola fotografije
– sreda, 31. jul