Pocetna Sport MOSI – sport, prijateljstvo, zabava

MOSI – sport, prijateljstvo, zabava

309
0
Podelite

U Užicu su svečano završene 59. MOSI Užice 2024 gde se u proteklih pet dana takmičilo 2.500 sportista iz 28 gradova i opština sa tromeđe tri države Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Najuspešnija takmičarka igara je Sara Đokić, koja je posle 14. godina postala vlasnica novog rekorda igara u trci na 200 metara, a uz to je osvojila ukupno tri zlatne mealje. Za najuspešnijeg takmičara proglašen je Emir Rovačnin, atletičar iz Prijepolja koji je na igrama u Užicu osvojio dve zlatne i jednu srebrnu medalju. Najbolja ekipa i sveukupni pobednik takmičenja je ekipa Užica, dok je pehar za fer plej pripao sportistima Sokolca.

Već po tradiciji igre su završene finalnom fudbalskom utakmicom u kojoj je ekipa Nove Varoši slavila protiv Prijepolja rezultatom 4:0, i tako osvojila prvo mesto i zlatnu medalju. Usledilo je potom najpre proglašenje najboljih, a potom i predaja zastave MOSI narednom domaćinu. Istaknuti užički sportisti Helena Vuković i Aleksandra Lazić odbojkašice, košarkašica Jovana Arsić, Lidija Trmčić karatiskinja i aletičari Dunja Vukajlović i Miroslav Dukadinović predali su zastavu sportistima opštine Višegrad. Čast da preuzmu zastavu pripala je Seleni Lekanić karatistkinji, košarkašima Dimitriju Bradonjiću i Filipu Mutapčiću, fudbaleru Luki Vukotiću i odbojkašicama Jeleni Javorac i Mariji Mirković.

59. MOSI Užice 2024 zatvorio je Rajko Radosavljević, zamenik gradonačelnice Užica koji je pozdravio sportiste:

– Najvažnije je da je sve proteklo u najboljem redu i bez ikakvog incidenta. Nadam se da smo bili dobri domaćini i da ćete odavde poneti najlepše uspomene. Ova manifestacija ne predstavlja samo afirmaciju sporta, već kutlure, suživota i širenja zajedništva među narodima koji živeu tri države. Hvala vam što ste bili naši dragi gosti, nadamo se da ste uživali, i verujem da nećemo čekati ponovo 53 godine da opet budemo domaćini ove sportske manifestacije.

Jovana Đurević Borovčanin je u ime opštine Višegrad izrazila zadovoljstvo i naglasila da su svi dobro došli u grad na Drini:

– Pozvala bih sve sportiste sa tromeđe tri države da dođu u što većem broju, jer je Višegrad spreman da vas sve ugosti. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini, kao što ste vi drage komšije bili. Ovde smo se osećali srdačno, toplo, kao svoj na svome. Hvala vam na svemu, jer imali smo priliku da učimo od najboljih i verujem da ćemo se i mi pokazati u pravom svetlu. Dođite da svi zajedno učvrstimo prijateljstva stečena na prethodnim igrama.