Pocetna Društvo Prijavljivanje za školu robotike u toku

Prijavljivanje za školu robotike u toku

183
0
Podelite

U Gradskom kulturnom centru danas je održana javna prezentacija „Letnje škole programiranja i robotike“ koja će ove godine biti održana besplatno od 22. jula do 1. avgusta u 10, 11, 18 i 19 časova i od 2. do 13. avgusta sa istom satnicom, a u okviru programa „Užice – prestonica kulture Srbije 2024“. Zainteresovani se mogu prijaviti najkasnije do 20. jula, a prijave se nalaze na sajtu i fejsbuk stranici Gradskog kulturnog centra, kao i na sajtu Grada Užice.

„Letnju školu programiranja i robotike“ vodiće Jelica Stevanović, nastavnik računarstva i informatike. Ona podseća da se za ovu školu mogu prijaviti učenici koji su završili treći i četvrti, kao i učenici koji su završili peti, šesti i sedmi razred osnovne škole. Oni koji su prošle godine učestvovali u ovoj školi imaće rezervisanu satnicu za napredno programiranje, a to je 19 časova u oba termina održavanja radionica.

Prema rečima Jelice Stevanović, na radionicama deca uče da programiraju u pajtonu i skreču M bot robot, telodron – dron robot i mikrobit kontroler koji „ima zadatak da poveže ova dva robota“.

– Ono što je značajno je, da je sve ovo deo priče koju učenici već uče u osnovnoj školi. Sve ono što nauče tokom „Letnje škole programiranja i robotike“ biće im značajno za naredne razrede, ali će ujedno obnoviti gradivo iz škole. Veoma je bitno što će tokom radionica moći konkretno da primene programiranje na nekom robotu i moći će da vide kako to funkcioniše – ističe Jelica Stevanović i napominje da će ove godine učesnici programirati robote da igraju fudbal. Formiranje grupa radionica neće biti vezivana za godište učesnika.

– Ove radionice imaju za cilj da kod učenika u letnjem periodu razviju jednu vrstu logičkog i algoritamskog načina razmišljanja kroz igru – ističe Jelica Stevanović.