Pocetna Društvo Orkestri Milenka Filipovića, Marka Gligorijevića i Milovana Petrovića plasirali su za Guču

Orkestri Milenka Filipovića, Marka Gligorijevića i Milovana Petrovića plasirali su za Guču

180
0
Podelite

Za finalno takmičenje 63. Sabora trubača u Guči, sa 51. Sabora trubača Zapadne Srbije održanog sinoć na Zlatiboru direktno su se plasirali orkestri Milenka Filipovića, Marka Gligorijevića i Milovana Petrovića.

Za najboljeg bubnjara proglašen je Nemanja Nikolić iz orkastara Željka Stefanovića i Aleksandra Petronijevića iz Arilja. Najbolji basista je Milorad Grujičić iz orkestra Aleksandra Grujičića sa Vodica. Najbolji tenorista je Ivan Todorović iz orkestra Vladimira Kuzmanovića iz Lučana. Nagradu za najbolje odsviranu pesmu dobila je pesma “Gde si dušo, gde si rano” u izvođenju orkestra Milenka Filipovića iz Užica. Nagradu za najbolje odsvirano kolo poneo je orkestar Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte, a nagradu za najizvornije muziciranje orkestar Milovana Petrovića iz Užica.

Nagradu za najboljeg trubača 51. Sabora trubača – memorijalnu nagradu Mića Petrovića, po oceni stručnog žirija dobio je trubač Milenko Filipović iz orkestra Milenka Filipovića.

Tokom večernjih sati na Kraljevom trgu održan je svečani defile duvačkih orkestara, a nakon toga i takmičenje „Zlatibore, moj zeleni bore,“ koje je predtakmičenje za Dragačevski sabor trubača u Guči.

Večeras zlatiborska publika može uživati u nastupu KUD-a „Mladost“ iz Temišvara.