Pocetna Bajina Bašta Drinska regata oborila sve rekorde

Drinska regata oborila sve rekorde

1052
0
Podelite

Jubilarna 30. Drinska regata oborila je ove godine nekoliko rekorda. Na stratu ispod HE Bajina Bašta okupilo se oko 2.000 plovila sa 30.000 učesnika, koji su krenuli niz Drinu do Rogačiče, gde će preći 25 kilometara.

Na splavaranje krenuli su mnogi iz celog sveta. Došli su iz Australije, Kine, iz zemalja Evropske unije, ali i iz zemalja iz okruženja. Puno muzike, pića, zabave, ali pre svega dobrog raspoloženja.

Opštine Bajina Bašta i Krško iz Slovenije pobratimljene su duži niz godina. Delegacija ove opštine bila je učesnik ove manifestacije na vodi, a posla se prihvatio Janez Kerin, župan grada Krško.

„Drugi put sam na regati, veoma mi je dobro, osećam se super. Dolaziću i sledeće godine. Posebna mi je čast što mogu i da radim. Nije teško biti skiper, ali je odgovorno. Iz opštine je došlo nas šestoro i drago nam je što su nas iz Bajine Bašte pozvali.“

Još jedna regata protekla je bez incidenata i bilo kakvih problema. Jedan od rekorda koji je oborila je, da je poslednje plovilo došlo na kraj maršute nešto iza 16 časova, tako da je ova regata trajala pet sati.

„Ogroman broj plovila, splavovi, čamci. Spustili smo se ovom prelepom rekom, vreme nas je poslužilo. Možemo reći da je jubilarna 30. Drinska regata najmasovnija u istoriji“, rekao je zamenik direktora TO Tara-Drina Siniša Spasojević.

Ove godine je manifestacija trajala sedam dana i duža je nego prethodne. Sinoć je na izletištu Raća, pred hiljadama posetilaca nastupilia jedna od najvećih Balkanskih zvezda Dragana Mirković, za koji kažu da je najposećeniji na svim regatama. Pre nje koncert je održao Željko Samardžić. Večeras na isom mestu nastupaju YU grupa i Dejan Petrović i Big band.