Pocetna Društvo Ulaganje u objekte zdravstvenih ustanova

Ulaganje u objekte zdravstvenih ustanova

330
0
Podelite

Nedavno je rekonstruisana zdravstvena ambulanta u Karanu, sa ciljem poboljšanja kvaliteta usluga za pacijente i uslova rada za zaposlene.

“Objekti naših zdravstvenih ustanova moraju imati sve neophodne uslove, kako bi i usluga koja se u njima pruža građanima bila na najvišem nivou. Svesni toga, ulagali smo značajna sredstva u prethodnom periodu u rekonstrukciju, ali i opremu. Kao jedan od prioriteta postavili smo i zdravstvene ambulante u našim selima, pa je prva ozbiljnija rekonstrukcija završena ovde u ambulanti u Karanu. Zamenjena je spoljna i sređena unutrašnja stolarija, rekonstruisani su mokri čvorovi, urađena keramika, prostor je okrečen, tako da će i pacijenti i zaposleni imati bolje uslove”, rekla je gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević tokom obilaska ovog objekta.

Prema njenim rečima ambulanta u Karanu samo je jedna od niza planiranih za rekonstrukciju i uređenje.

“Intezivno radimo i na otvaranju ambulante na Beloj Zemlji. Uskoro krećemo u radove, posle kojih će i ta mesna zajednica imati svoju ambulantu, a meštani mogućnost da brže i efikasnije dobiju zdravstvenu usluge. Izdvojili smo i 3,9 miliona dinara, koliko je bilo potrebno za rekonstrukciju krova, odnosno radove koji će objekat Doma zdravlja Užice zaštiti od prokišnjavanja“, rekla je gradonačelnica.

U narednim mesecima biće obezbeđena neophodna finansijska sredstva za rekonstrukciju fasade na Domu zdravlja u Užicu.