Pocetna Servisne informacije Staza u kanjonu Đetinje zatvorena još dva meseca

Staza u kanjonu Đetinje zatvorena još dva meseca

335
0
Podelite

Zbog radova na miniranju, pešačka staza u kanjonu Đetinje biće zatvorena za posetioce najmanje još naredna dva meseca. Staza je zatvorena od tunela kod Velike brane do tunela broj 15. Radovi se sprovode na deonici buduće obilaznice oko Užica.

„Krajem juna data je saglasnost na zatvaranje staze, ali radovi nisu izvedeni do 1. avgusta, što je bio prvobitni rok. Izlaskom na lice mesta uverili smo se u to da su se radovi proširili i da treba više radova da se izvrši. Iz tog razloga rok je produžen i neće biti ograničen, ali verovatno u naredna dva meseca staza neće moći da se koristi. Apelujem na građane da poštuju zabrane i da ne uklanjaju barikade, jer se i to dešavalo. Bezbednost građana i naravno radnika je na prvom mestu“, kaže pomoćnik gradonačelnice za imovinsko pravne poslove Predrag Gavović.

Do kraja septembra sa izvođačem radova postićiće se dogovor o nastavku radova na obilaznici i očekuje se da će se oni neprekidno odvijati do završetka predviđenog roka, koji iznosi tri godine.

„Pešačka staza će morati u jednom trenutku biti ponovo puštena u funkciju i moraće se dodatno obezbediti zbog nastavka radova“, dodao je Gavović.