Pocetna Muzika Muzički spektakl na Zlatiboru uz zvuke “Virtuoza” Bojana Suđića

Muzički spektakl na Zlatiboru uz zvuke “Virtuoza” Bojana Suđića

180
0
Podelite

Čuveni simfonijski orkestar „Virtuozi“ pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića nastupio je u četvrtak, 1. avgusta na Kraljevom trgu. Tokom izvanrednog nastupa, na pauzama između poznatih muzičkih dela ovacije i aplauzi su se nizali.

Festivalski orkestar „Virtuozi“ čine izabrani navrsniji instrumentalisti iz naše zemlje koji plene umećem i energijom na sceni, a to su pokazali i sinoć zlatiborskoj publici kada su odsvirali numere Eduardo di Kapua – „O sole mio“, Ofenbahov „Kan Kan“, kao i neizostavnu muzika za film „Pirati sa Kariba“ i druge. U okviru programa našla se i domaća muzika uz poznate numere: „Pukni zoro“, „Još ne sviće rujna zora“, „Tamo daleko“. Za kraj su izveli “Marš na Drinu “ i učinili da ovo veče ostane za pamćenje.

Kao i svake godine, raznovrsan program sadrži i specijalnog gosta. Za ovo veče je bio zadužen dobro poznati pevač i glumac Dušan Svilar koji je svojim dinamičnim i ritmičnim glasom upotpunio celokupan spektakl.

Zlatiborsko kulturno leto nastavlja se u petak, 2. avgusta, kada će na Kraljevom trgu biti održan koncert izvođača Vlatka Stefanovskog sa početkom od 20.30 časova.