Pocetna Čajetina Pozorište na otvorenom u okviru „Miholjskih susreta sela“ u Tripkovi

Pozorište na otvorenom u okviru „Miholjskih susreta sela“ u Tripkovi

210
0
Podelite

U okviru manifestacije „Miholjski susreti sela“ u Tripkovi u nedelju, 4. avgusta odigrana je predstava „Ovca Rozi u vozu se vozi“.

Ova lutkarska predstava je namenjena deci i mladima, a dobro poznati izvođači su svojom energijom i uzbudljivim scenarijom držali pažnju publike tokom njihovog nastupa.

Letnja pozornica ponovo je zablistala u punom sjaju, a u prirodnom ambijentu su se nizali dečiji osmesi koji su bili potvrda da je neophodno održavati ovu vrstu tradicije. Cilj predstave je da na humorističan i pristupačan način deci pokažu srdačnost i plemenitost.

Komad je rađen po tekstu Biljane Zdravković, u režiji Nemanje Jovanovića, a u produkciji pozorištanca „Smajli“ iz Užica. Radnja predstave se odvija u vozu, gde nakon krađe nakita, kroz kreativan i edukativan način glumci pokazuju niz misterija kako bi došli do zaključka ko je u pravu.

“Miholjski susreti sela” u Tripkovi se održavaju već drugu godinu u organizaciji Turističkog udruženja “Žigale” iz Tripkove, a pod pokroviteljstvom je Ministarstva za brigu o selu i opštine Čajetina.

Program u Tripkovi se nastavlja 11. avgusta koncertom grupe „BELGRADE SOUL SEKSTET“ od 19 časova.