Pocetna Čajetina Otvorena 32. Likovna kolonija „Trnava – Vladimir Mitrović“

Otvorena 32. Likovna kolonija „Trnava – Vladimir Mitrović“

223
0
Podelite

Ljubitelji teatra, umetnosti i istorije, uživali su u raznolikom kulturno-umetnickom programu u okviru otvaranja 32. po redu Likovne kolonije „Trnava – Vladimir Mitrović“, u zlatiborskom selu Trnava.

Program je započeo interaktivnom predstavom pod nazivom „Rasvetljavanje slučaja serije ubistava trovanjem u Ćuprijskom okrugu sedamdesetih godina 19. veka“, koja je posetiocima pružila priliku da se upuste u rešavanje misterioznih ubistava koja su potresla ovaj deo Srbije pre više od 150 godina.

Predstava je bila osmišljena kao kombinacija dramskih elemenata i interaktivnih segmenata, gde je publika igrala ključnu ulogu u otkrivanju detalja o ovom neobičnom slučaju. Kroz pažljivo rekonstruisane scene i detaljno istražene istorijske podatke, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa okolnostima, likovima i mogućim motivima koji su stajali iza tragičnih događaja.

Nakon predstave, svečano je otvorena i Likovna kolonija. U ovogodišnjoj selekciji, osim gosta iz Hercegovine, Dragana Batinića, bili su i umetnici iz Beograda Eva Gravara i Uroš Jelisavčić, Aleksandar Todić iz Novog Sada, Branimir Ćirović, Dragan Tasić, Božidar Joksimović i Valentina Todorić iz Užica, kao i Andrijana Đenić sa Zlatibora.

Muzički ansambl „Dukat“, koji je u prirodnom ambijentu svojim nastupom podigao atmosferu i svim posetiocima pružio veče za pamćenje.