Pocetna Čajetina Delagacija Pala u poseti Zlatiboru

Delagacija Pala u poseti Zlatiboru

203
0
Podelite

Privredna delegacija Opštine Pale iz Republike Srpske boravila je na Zlatiboru prilikom čega je održan radni sastanak sa predstavnicima Opštine Čajetina. Glavna tema posete bila je privredna saradnja između dve opštine, s posebnim naglaskom na oblast turizma i razmenu iskustava u kapitalnim investicijama, posebno u vezi sa projektom izgradnje gondole.

Delegacija je najpre uživala u vožnji najdužom panoramskom gondolom na svetu, Gold gondolom uz prisustvo predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića I drugih predstavnika turističke privrede Zlatibora. U sastavu delegacije Opštine Pale bili su prisutni: Boško Jugović, načelnik Opštine, Stefan Stajčić, predsednik Skupštine opštine, Damjan Škipina, narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Igor Ikonić, direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo. Zlatiborska Gold gondola je za veoma kratko vreme postala ne samo najveća turistička atrakcija, već i simbol modernog koncepta zabave na planini. Za tri godine rada prevezla je više od 800 000 putnika nudeći raznovrsne sadržaje u skladu sa zdravim stilovima života i društveno odgovornim poslovanjem.

Zlatibor neguje izuzetne veze sa Republikom Srpskom, njenim predstavnicima i institucijama, posebno u oblasti turizma. Gosti iz Republike Srpske su, uz turiste iz Srbije i Crne Gore, već decenijama među najbrojnijim posetiocima Zlatibora. Predstavnici delegacije Opštine Pale izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i mogućnošću da se upoznaju sa primerima dobre prakse u turističkoj privredi najposećenije srpske planine, kao i opštine Čajetina, koja je najrazvijenija lokalna samouprava zapadne Srbije.